Прокуратура Берліна незважаючи на досить великий термін давності підозр пред'явила 95-річному екс-охоронцю концтабора Маутхаузен звинувачення у причетності до вбивства понад 36 тисяч людей.

Про це стало відомо завдяки повідомленню видання Der Tagesspiegel.

Відомо, що обвинувачений, ім'я якого в документах правоохоронців фігурує як Ханс Х., служив у дивізії СС "Мертва голова". За інформацією прокуратури чоловік був охоронцем у таборі Маутхаузен з літа 1944 року до весни 1945 року. В даний період часу там загинули 36223 ув'язнених, у тому числі в газових камерах, в результаті розстрілів та смертельних ін'єкцій.

Так, прокуратура припускає, що колишній охоронець брав участь у цих вбивствах або сприяв їм. Зараз суд повинен вирішити, чи в змозі Ханс Х брати участь у процесі.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Нагадаємо той факт, що Маутхаузен був одним з найбільших концентраційних таборів в Австрії. За роки війни через нього пройшли близько 200 тисяч людей; половина з них, в тому числі 32 тисячі громадян СРСР, які загинули.

Варто нагадати, що ще у травні 2013 року було опубліковано перші документи, які побічно підтверджують теорію, згідно з якою Гітлер таємно втік до Аргентини. Після публічного виступу відомого журналіста і дослідника Джерарда Вільямса, коли додалися нові деталі, однією з головних таємниць століття, західна преса нарешті звернула пильну увагу на реальні наявні документи.

Вільямс стверджує, що лідер Німеччини як мінімум 16 років жив в Аргентині. Це не голослівна заява. Історик оперує реальними документами ЦРУ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Чехії місцевих жителів не на жарт налякало відлуння Другої світової війни. На південному-сході країни знайдено невелику земельну ділянку, яка формально все ще належить таємній нацистській поліції – гестапо.

Місцеві ЗМІ пишуть, що земельна ділянка площею 30 квадратних метрів в околицях містечка Годонин належала до Другої світової війни єврейській родині, яка загинула під час Голокосту.

Нагадаємо, мисливці за нацистами: президент вручив найвищу нагороду унікальним закоханим.

Як повідомляв Знай.uа останній день Че Гевари очима свідків.

Знай.uа писав, публічні будинки при концтаборах СС: спливли страшні подробиці життя секс-рабинь.