Італійський режисер Бернардо Бертолуччі пішов з життя у віці 77 років у Римі. Про це повідомляє La Repubblica у понеділок, 26 листопада.

Режисер помер в результаті довгої хвороби.

Італійські ЗМІ повідомляють про те, що не стало "останнього з великих майстрів нашого кіно", "єдиного італійця, який отримав Оскар за режисуру".

Легенда кіно народився в Пармі в 1940 році.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Бернардо Бертолуччі був поетом, режисером, продюсером і міжнародною зіркою. Послідовник Годара і Пазоліні, він створив такі шедеври, як "Останнє танго в Парижі", "Маленький Будда", "Вислизаюча краса".

За фільм "Останній імператор" режисер отримав премію "Оскар".

За своє життя він був удостоєний та інших престижних премій. "Оскар" він отримав у 1987 році, а вже в 1988 був нагороджений "Золотим глобусом".

Почесний приз Каннського кінофестивалю Бертолуччі отримав в 2011 році. Режисер також отримав свою зірку на голлівудській Алеї слави в 2013 році.

На саміті лауреатів Нобелівської премії в 2014 році Бертолуччі відзначили Премією миру (Peace Summit Award) за його внесок у галузі прав людини.

Крім того, Бернардо Бертолуччі ставав лауреатом премії "Золотий глобус", BAFTA, Берлінського міжнародного кінофестивалю і Венеціанського кінофестивалю.

Нагадаємо, помер зірка "П'ятого елемента", світ не стримує сліз. Причину смерті встановлять медики.

Як повідомляв Знай. ua, помер творець Індіани Джонс, весь світ сумує. Він зняв низку найвідоміших фільмів, які знають у всьому світі.

Знай. ua писав, що пішов з життя відомий поет: з його творчістю був знайомий кожен. Саме він написав легендарні слова до відомого маршу.