Лідер США Дональд Трамп скасував офіційні зустрічі з президентами Туреччини і Південної Кореї в рамках саміту G20, замінивши їх "неформальними бесідами".

"Спочатку Трамп планував провести вісім зустрічей зі світовими лідерами на G20, але в четвер він різко скасував зустріч з президентом Росії Володимиром Путіним. Білий дім сказав, що офіційні зустрічі з лідерами Туреччини і Південної Кореї будуть замінені неофіційними бесідами", - заявили представники Білого дому.

Крім того, днями Трамп особисто зазначив у Twitter, що розмови із Путіним справді не буде:

"Виходячи з того, що кораблі та матросів не повернули в Україну з Росії, я вирішив, що найкращим для усіх зацікавлених сторін буде краще, якщо я скасую заплановану зустріч в Аргентині з президентом Володимиром Путіним", - написав він.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін
Показати ще

Як відомо, після інциденту в Керченській протоці, російські прикордонники обстріляли українські військові судна й захопили два малих броньованих артилерійських катери "Бердянськ" і "Нікополь" та рейдовий буксир "Яни Капу", разом із 24 моряками, президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з президентом Туреччини Реджепом Тайїпом Ердоганом.

Співрозмовники домовилися, що президент Туреччини порушить українське питання в Буенос-Айресі на саміті G20. Трамп скасував зустріч з Путіним оскільки РФ не звільнила полонених українських моряків і не віддала захоплені кораблі.

Дивіться: Трамп скасував зустріч із Путіним

Нагадаємо, американський лідер Дональд Трамп скасував зустріч із президентом Росії Володимиром Путіним в рамках саміту Великої двадцятки через полон українських моряків. Як повідомляв "Знай.ua", Сенат США одноголосно підтримав резолюцію, котра засуджує дії РФ стосовно кричущого випадку в Азовському морі. Також "Знай.ua", міністр закордонних справ України Павло Клімкін розповів про кардинальні заходи у сфері співробітництва з Росією, які були застосовані після агресії Кремля у Азовському морі.