Президент США Дональд Трамп упевнений, що коли-небудь в майбутньому обговорить припинення гонки озброєння разом з лідерами РФ і Китаю Володимиром Путіним і Сі Цзіньпіном.

"Я впевнений, що в майбутньому голова Сі (Цзіньпін) і я, разом з російським президентом Путіним, почнемо переговори про ефективне припинення гонки озброєнь, яка стала наймасштабнішою і неконтрольованою", - написав Трамп в Twitter.

Він додав, що США витратили за останній рік на озброєння 716 мільярдів доларів, назвавши це божевіллям.

За словами президента США Дональда Трампа, у відносинах між США і Китаєм досягнуто значного прогресу завдяки його зустрічі з головою КНР Сі Цзіньпіном на полях саміту G20 в Аргентині.

"Моя зустріч в Аргентині з головою КНР Сі була чудовою. У відносинах з Китаєм стався великий стрибок вперед! Відбудуться дуже хороші речі. Ми маємо справу з великою силою, але Китай також значно виграє, якщо і коли угода буде укладена", - написав Трамп в своєму мікроблозі в Twitter.

Він також зазначив, що домовленості з Китаєм принесуть вигоду американським фермерам, які будуть "найбільшими бенефіціарами угоди".

Президент США також відзначив "міцні особисті стосунки" з головою КНР.

"Він і я - єдині люди, хто може сприяти глобальним і дуже позитивним змінам між двома країнами в торгівлі і далеко за її межами", - написав Трамп.

Зазначимо, що на переговорах в Аргентині на полях G20 президент США Дональд Трамп погодився не піднімати з 1 січня мито на китайські товари з 10% до 25%. Однак США попередили, що якщо в наступні 90 днів не будуть досягнуті угоди з КНР з деяких торговельних питань, то мито буде збільшене до раніше запланованої позначки.

Також, за словами прес-секретаря Білого дому Сари Сандерс, Китай погодився купувати "дуже значний" обсяг американських товарів для скорочення торгового дисбалансу. Йдеться про сільськогосподарську, енергетичну, промислову та іншу продукцію з США.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп має намір зустрітися з главою Північної Кореї Кім Чен Ином вже на початку 2019 року.

Як повідомляв портал Знай.ua, прес-секретар Білого дому Сара Сандерс підтвердила інформацію про те, що Трамп провів з Путіним неформальну розмову на полях саміту G20 в Аргентині.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Також Знай.ua писав, на саміту G20 в Аргентині, президент країни-агресора Путін зробив скандальну заяву про Україну і наш уряд.