В Моску нахлинули снігурі-алкоголіки - вони засинають на льоту і не рідко влаштовують на вулицях бійки з іншими птахами. Вся справа в тому, що через різкий перепад температур ягоди горобини, що є джерелом живлення птахів встигли заграти прямо на гілках дерев.

Так як організм птахів не здатний засвоювати алкоголь, вони ведуть себе вкрай неадекватно. "П'яних" снігурів почали забирати додому небайдужі городяни, щоб ті не замерзли і не загинули.

Проблема стала настільки критичною, що до місцевих жителів звернулися фахівці-орнітологи - вони порекомендували показувати виявлених птахів ветеринарам або поселити у себе вдома на кілька годин.

"Якщо пташка валяється, її може підібрати кіт чи ворона роздзьобати. Тому, якщо бачите, що птиця жива, її треба вилучити з природи. До того ж птах може впадати в такий ось коматозний стан у тому числі через захворювання. Тому краще птицю підібрати і до ветеринара-орнітологу віднести, або до нас у притулок".

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Експерти ще з листопада помітили, що кількість сп'янілих птахів на вулицях міста збільшується. Найчастіше від ягід п'яніють чубаті, омелюхи, снігурі і велика синиця.

Нагадаємо, в Харкові по вулиці розгулював пелікан. Шоковані жителі міста помітили екзотичну птицю на території заводу "Електроважмаш". Відповідні фото опубліковані на сторінці Типове ХТЗ.

Раніше, 30 листопада, надходила інформація про те, що в Харкові розшукують зниклого з розплідника пелікана. Інформація передавалася в групі Служби порятунку тварин.

Раніше повідомлялося, що кумедна парочка бобрів прославилася на весь світ завдяки своїй витівці. В американському штаті Массачусетс камери відеоспостереження зняли пару зубастих друзів, яка зайшла в супермаркет за смачненьким і почали оглядати все навколо. Про незвичайних покупців розповів американський портал.