15-річна школярка з Швеції Грета Танберг потрясла грудневу конференцію ООН з клімату.

У своїй промові дівчинка дорікнула політиків у тому, що світові лідери поводяться безвідповідально, "немов діти", тому їх помилки повинно виправити молоде покоління.

Юна Грета

Її протест почався з того, що Грета вирішила не відвідувати школу. За її словами, ноги її не буде в класі до тих пір, поки влада не перестане викидати в атмосферу шкідливі речовини.
"Страйк школярів" вирішили повторити однодумці Грети 270 містах, в різних країнах: Австралії, Великобританії, Бельгії, США і Японії.

"Ти не зобов'язаний влаштовувати шкільну страйк, це твій вибір. Але варто вчитися заради майбутнього, яке може і не наступити? Це важливіше уроків, я думаю", — затверджує юна активістка.

Як каже Грета виданню The Guardian, вона любить навчання, тому влаштовує бойкот тільки в п'ятницю. Замість школи вона страйкує близько шведського парламенту з плакатом, що закликає влади замислитися.

Але батько Грети її думок не поділяє. Каже, що протестувати треба лише під час канікул.

Нагадаємо, Вчені попередили про страшний світ 2019, готуйтеся до найгіршого

Існує величезна ймовірність того, що фаза Ель-Ніньо вже почалася, пробуджуючи екстремальні погодні умови, які і так погіршилися через зміни клімату, і збільшуючи шанси, що 2019 рік буде найспекотнішим в історії людства, попереджають вчені. Ель-Ніньо – це потепління поверхневих вод східній частині Тихого океану.

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Безпека під великим питанням: секрет найбільшого льодовика нарешті розкрили і стало страшно

ренландия, а з нею і весь світ, опинилися на межі серйозної екологічної катастрофи. Найбільший льодовик Якобсхавн, частина якого йде під воду, почав розламуватися і танути. Перші ознаки танення гіганта були помічені ще в 2012 році. Вчені кілька років були стривожені, однак цей процес загальмував так само різко, як і почався, тому тема Якобсхавна була тимчасово закрита.

Також "Знай.uа" писав про те, що Смертельні катаклізми скують планету: людство попередили Судном дні