В акції протестів "жовтих жилетів" у Франції взяли участь близько 125 тисяч осіб.

Про це розповів глава МВС країни Крістоф Кастанер

Відомо, що у столиці країні, Парижі на акції протесту вийшли близько 10 тисяч осіб. Проте демонстранти не змогли просто висловити свою думку, вони накинулись на силовиків.

Крім того у поліції відзначили, що тримають ситуацію під цілковитим контролем.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

У свою чергу травми отримали 118 учасників протесту та 17 поліцейських.

Мер Парижа Анн Ідальго заявила про "непоправної шкоди" місту. За її словами, сотні магазинів і публічних місць не відкрилися в столиці в день протестів.

Разом з тим варто відзначити, що поліцейські затримали рекордну для Франції кількість осіб - 1550. Причиною стали маніфестації "жовтих жилетів".

"Число затриманих стало свого роду рекордом для Парижа і перевищила зараз 1550 осіб. Ніколи ще в Парижі не затримувалося силами правопорядку стільки людей", - повідомив міністр Франції.

Крістоф Кастанер також зазначив, що поліція і жандармерія зуміли зменшити рівень насилля завдяки броньованій техніці, яку давно вже не використовували у французькій столиці. Вказівку щодо використання такої техніки надав президент Франції Еммануель Макрон.

Вказівка ​​зі зміни стратегії і тактики дій президент надав на цьому тижні. Причиною стали подіїї першого грудня, коли протести "жовтих жилетів" призвели до великої кількості поранених і великим погромів на Єлисейських полях.

Міністр внутрішніх справ Франції також визнав, що 8 грудня "стало важким і напруженим днем, було багато інцидентів в країні і в Парижі". У той же час відзначають значне зменшення насилля в столиці.

Напередодні поліція підготувалася до нових акцій протесту та стягнула величезні сили техніки та особового складу в Париж.

Відзначається, що протестувальники були незадоволені планами чиновників з підвищення податків на паливо, що призвело б і до збільшення ціни. Проте не витримавши натиску, влада ввела мораторій на підвищення цін. Але це не допомогло приборкати запал протестувальників. Тепер люди незадоволені соціальною політикою і все частіше можна почути гасла "Макрона у відставку".

Нагадаємо, масштабні акції протесту захоплюють нові міста, епічні фото.

Як повідомляв "Знай.ua", "жовті жилети" йдуть у наступ, поліція затримує демонстрантів, висунуто вимоги.

Також "Знай.ua" писав, що французькі протести перекочували в нові країни, Європа готується до епохального бунту.

Протести у Франції: уряд розпочинає переговори з активістами