Суд Європейського союзу підтвердив заборону на дизельні авто у ряді міст. Відповідне рішення було прийнято в четвер, 13 грудня.

Брюссель, Мадрид і Париж раніше поскаржилися на Єврокомісію, яка підвищила граничні норми викидів оксидів азоту автомобілями. Суд задовольнив вимоги міст.

Європейський суд загальної юрисдикції в Люксембурзі підтвердив законність заборони руху дизельних автомобілів новітнього покоління в населених пунктах Європи. Тобто суд дозволив Парижу, Брюсселю і Мадриду оскаржувати дозволені Єврокомісією граничні норми викидів оксидів азоту.

Рішення Європейського суду частково скасовує розпорядження Європейської комісії від 2016 року, яка регулювала норми викидів продуктів згоряння дизельних автомобілів з двигунами класу Євро-6.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину
Показати ще

Це пов'язано з введенням нової системи тестування рівня вихлопних газів Real Driving Emissions (RDE), де вихлопи вимірюються не в лабораторії, як раніше, а в умовах вуличного руху.

Єврокомісія підвищила максимальні норми викидів оксидів азоту з 80 мг/км до 168 мг/км на час перехідного періоду і до 120 мг/км - після нього, пославшись на неточності при вимірюванні вихлопів. Суд визнав це рішення недійсним.

Таке прогресивне рішення вітала екологічна організація Deutsche Umwelthilfe.

"Тим самим ми отримуємо підтримку з нашими позовами, спрямованих на підтримання чистоти повітря. Після цього рішення більш сприятливі шанси будуть мати і позови споживачів проти автомобільних концернів", - заявив глава організації Юрген Реш.

Нагадаємо, евробляхеры придумали нову схему, як їздити на нерозмитнених авто цілком законно. Водії "евроблях" масово стають на тимчасовий консульський облік при Генконсульстві України за кордоном.

Як повідомляв Знай. ua, автомобіль року визначили в Японії: шведський "монстр" позбавив журі відібрало мову. Минулий рік ознаменувався перемогою кросовера XC60.

Знай. ua писав, що безжальна стихія почала забирати життя українців. На місці ДТП працювали співробітники Слідчого управління поліції Київщини, медики, рятувальники.