Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш стурбований інформацією про те, що Косово збирається створювати регулярну армію.

Про це повідомляє Reuters.

"Генеральний секретар закликає всі зацікавлені сторони проявляти стриманість і утримуватися від дій, які можуть викликати напруженість і викликати подальші невдачі в підтримується Європейським союзом діалозі з нормалізації відносин", - сказав представник ООН Фархан Хак.

З зв'язку з цим Антоніу Гутерріш закликав Сербію та Косово до конструктивного діалогу, і цьому всіляко сприятиме Європейський союз.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Резолюція 1244 від 1999 року СБ забезпечує єдину правову основу для міжнародної присутності з безпеки - сил для Косово (КФОР), на які покладена відповідальність за забезпечення безпечної обстановки в Косово", - додак Генсек ООН.

Зазначимо, на чолі миротворчої місії НАТО в Косово як і раніше налічується близько 4000 військовослужбовців в країні.

Нагадаємо, Сполучені Штати мають намір втрутитися в протистояння Росії з Китаєм на африканському континенті.

Як повідомляв раніше Знай.ua, російська шпигунка Марія Бутіна визнала себе винною. Зокрема вона визнала, що намагалась завдати шкоди інтересам США через змову з місцевими політиками, а діяла за наказом російського куратора.

Також Знай.ua писав, що російський опозиціонер висловив думку щодо відповідальності Росії за захоплення українських моряків в Азовському морі. Зокрема опозиціонер з РФ вважає неминучим оголошення війни Росії.

Дивіться: Для чого та кому потрібна армія в Косово