Напад російських силовиків на українські судна, поранення і захоплення в полон моряків президент РФ назвав "прикордонним інцидентом, не більше".

Про це повідомляє "Знай.ua".

Безліч насмішок у соціальних мережах викликала заява російського президента Володимира Путіна про те, що міжнародне співтовариство всіляко потурає Україні. Мовляв, якщо та захоче на сніданок немовлят, той їй тут же їх подадуть.

Президент Росії Володимир Путін назвав подію в Керченській протоці "провокацією", яку організував президент України Петро Порошенко у зв’язку з виборами.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

"Це провокація, безумовно. Провокація, яка організована чинною владою, думаю, що і президентом чинним, напередодні президентських виборів на Україні в березні наступного року", – сказав Путін.

Він додав, що через “низький рейтинг” чинному президенту України потрібно створити перешкоди для конкурентів з опозиції.

Те, що трапилося в Керченській протоці – це “гра” на загострення відносин з Росією, спрямована на придушення політичних супротивників усередині України, вважає глава РФ.

Путін сказав, що в 2014 році через ситуацію в Криму і на сході України воєнний стан українська влада не вводила. А зараз, за його словами, таке рішення прийнято через "прикордонний інцидент, не більше того".

Разом з тим варто відзначити, що раніше днями Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров здивував заявою щодо путінського "проекту" "ДНР-ЛНР".

У ході розмови з журналістами Лавров заявив, що РФ не збирається визнавати так звані ДНР і ЛНР.

За його словами, визнання "республік" буде означати "втрату всієї решти України". Також він назвав українську владу "нацистською" .

"Ви хочете визнати ЛНР і ДНР? А далі? Втратити всю решту України, залишити її нацистам?", - сказав він.

"Воювати з Україною ми не будемо, це я вам обіцяю. Іноді визнання незалежності ДНР/ЛНР і оголошення війни Україні є проявом нервового зриву і слабкості", - підкреслив Лавров.

Також російський міністр традиційно звинуватив Захід у "порушенні міжнародних норм" і підтримці українського "режиму".

"Ми маємо відносини з українською державою, українська держава - це набагато більше і важливіше для нас, ніж той режим, який опинився при владі завдяки зраді Заходом всіх норм міжнародного права і міжнародної поведінки", - резюмував Лавров.

Нагадаємо, Лавров прямо визнав, що захоплений Путіним Донбас - це Україна.

Як повідомляв "Знай.ua", п'яний Сурков зрадив Путіна "під дзвін гітари жовтої".

Також "Знай.ua" писав, що у Путіна на диво скромно прокоментували створення єдиної української церкви.