У автоматах з продажу квитків на громадський транспорт польського міста Лодзь ввели обслуговування українською мовою. Про це повідомляє портал Transport Publiczny.

З 18 грудня українська мова з’явилася у 737 мобільних квиткоматах, установлених на транспортних засобах міста. Українська мова доступна поруч з іншими іноземними мовами – англійською та німецькою.

Крім того, протягом двох тижнів українська мова з'явиться у 21 стаціонарному квитковому автоматі.

Популярні новини зараз
Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Як повідомляється на сайті міста Лодзь, 21% заявок на покупку абонементів для громадського міського транспорту надходять від іноземців, серед яких 75-80% - українці.

Цього року у Лодзі понад 10 тисяч людей отримали дозвіл на тимчасове проживання, з яких близько 90% є громадянами України.

Зараз міська влада Лодзі працює над перекладом міського сайту українською.

Раніше ми писали, що пішохідний пункт пропуску на кордоні між Україною та Польщею закриють з 1 січня.

У Львівській області перехід "Долгобичув-Угринів" працював з 2014 року. Тепер Польща має намір його закрити. Про це повідомили в прес-центрі польської прикордонної служби.

Польські прикордонники повідомили, що пішохідний перехід був пілотним проектом.

"На даний момент цей пункт пропуску створює багато загроз, тому необхідно обмежити його функціонування в такому форматі", - зазначається.

Тепер через пункт пропуску курсуватимуть рейсові пасажирські автобуси, так, як і планувалося раніше. Але в рамках пілотного проекту пішохідний перехід організували на тій же смузі.

Пункт пропуску "Долгобичув-Угринів" відкрили в 2014 році виключно для автомобільного транспорту. У 2015 році, тут створили зону для пішохідного переходу терміном на 6 місяців, але пізніше проект вирішили продовжити.

Нагадаємо, в польській столиці Варшаві в метро сталася масова бійка поляків з українцями.