Росія нарощує військовий потенціал і виготовляє нові види озброєння. Про це заявив Володимир Путін під час щорічної конференції.

Він стверджує, що все це заради того, аби "утримувати баланс" у світі на тлі нарощування військової сили інших країн:

Конференція Путіна в Росії
Конференція Путіна в Росії

"Загалом, у стратегічному балансі це лише питання стримування і вирівнювання паритетів. Не більше того. Важко собі уявити, що буде далі. А якщо ці ракети (середньої і малої дальності – ред.) з’являться в Європі, що нам робити?" - сказав він.

Конференція Путіна в Росії
Конференція Путіна в Росії

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Путін додав, що нібито ситуацію погіршує рішення США про вихід з угоди щодо ліквідації ракет середньої і меншої дальності, тому Росія має вживати заходів щодо захисту.

Конференція Путіна в Росії
Конференція Путіна в Росії

"Нехай потім не пищать, що ми домагаємося якихось переваг. Ми не переваг домагаємося, а баланс зберігаємо", - сказав президент РФ.

Щорічна конференція Путіна
Щорічна конференція Путіна

Крім того, президент РФ Володимир Путін вважає, що після створення у Росії найновішої зброї, яка начебто не має аналогів у світі, країни, які "звикли до мілітаристської риторики", мають "задуматися".

Як відомо, у Росії 20 грудня, близько 12:00 за місцевим часом стартувала велика прес-конференція президента Володимира Путіна. Це вже 14 поспіль його зустріч із журналістами в такому форматі. Скільки триватиме цього разу, поки не ясно, але зібралося чимало людей: нарахували 1702.

Щорічна конференція Путіна
Щорічна конференція Путіна

Традиційно господар Кремля з папірця прочитав статистичні дані: " ВВП зростає, безробіття падає", але чомусь у залі мало вдоволених облич: всі, вочевидь, і так розуміють, що з цього правда, а що ні.

Дивіться: Щорічна конференція Путіна, пряма трансляція

Нагадаємо, з'явилися чутки про смерть Януковича.Як повідомляв "Знай.ua", Путін осоромився на весь світ під час конференції, спробувавши похизуватися знаннями про фільм "Брат 2". Також "Знай.ua" писав, на конференцію Путіна не пустили журналістів, які розслідують отруєння Скрипаля.