Міністр оборони США Джеймс Мэттис зробив "правильно і благородно", подавши у відставку.

Про це сказала прес-секретар Білого дому Сара Сандерс, пише Politico.

20 грудня Мэттис несподівано повідомив, що піде у відставку в кінці лютого наступного року через розбіжності з Дональдом Трампом у плані зовнішньополітичних рішень.

Сандерс запевнила, що Трамп і Мэттис "продовжують мати хороші відносини", навіть якщо вони не згодні в деяких питаннях.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

"Зрештою американський народ обрав одну людину бути головнокомандувачем", - зазначила Сандерс.

"Президент слухає всю свою команду національної безпеки, а це велика група, він приймає їх поради, і в кінці кінців він приймає рішення. Якщо міністр Мэттис не відчуває, що він є правильною людиною, щоб виконати цю роботу, я думаю, що це було правильної річчю і благородної річчю, яку він зробив, вийшовши", - заявила вона.

Сандерс сказала, що Білий дім буде шукати заміну Мэттису. Новина про майбутню відставку міністра послідувала після того, як Білий дім оголосив про виведення військ з Сирії та з'явилася інформація про аналогічні кроки щодо Афганістану. Обидва рішення були зустрінуті посадовими особами Пентагону і Держдепартаменту США з опозицією.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Пентагон шукає людей з хорошим знанням англійської та української мов. Відомо, що компанія Mission Essential, яка є підрядником американського оборонного відомства, відкрила вакансію для фахівців зі знанням української мови. Пентагону потрібна людина, яка допоможе американським військовим в Україні.

Як повідомляв портал "Знай.uа", міністр оборони США Джеймс Мэттис різко розкритикував президента Росії Володимира Путіна, назвавши останнього "туповатим". Мэттис розповів, що Кремль в черговий раз намагався вплинути на американські вибори, які відбувалися зовсім недавно. Він також додав, що американським спецслужбам відомі всі спроби Росії вплинути на виборчу систему США.

"Знай.uа" писав, що министр оборони США Джеймс Мэттис йде у відставку. Про це заявляє президент Сполучених Штатів Дональд Трамп. На своїй посаді глава Пентагону пробуде до кінця лютого. Про це стало відомо з офіційного Twitter американського лідера. Оголошення про те, що Мэттис йде, Трамп виклав після того, як Трамп наказав вивести війська з Сирії.