Британські правоохоронці розслідують незаконне використання безпілотників, які порушили рух літаків.

Про це повідомляють ЗМІ.

Наразі вже відомо, що поліція Сассекса вже встигла затримати двох осіб у зв'язку із запуском дронів, які змусили зупинити рух в аеропорту Гатвік.

"У рамках нашого розслідування, що продовжується злочинного використання дронів, яке значно порушило рух літаків в аеропорт і з нього, поліція Сассекса справила два арешту незабаром ввечері в п'ятницю 21 грудня", - йдеться в заяві.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Варто відзначити, що адміністрація лондонського аеропорту відразу ж припинила прийом та відправку рейсів після надходження інформації про появу у районі аеропорту безпілортника.

Разом з тим варто відзначити, що другий за величиною аеропорт у Великобританії Гатвік призупинив роботу у зв'язку з новим виявленням "передбачуваного безпілотного літального апарату".

"Тільки що надійшло повідомлення про виявлення ще одного безпілотника, ми розслідуємо", - йдеться в повідомленні.

Пізніше на офіційних сторінках аеропорту заявили про відновлення польотів. У повідомленні вказується, що прийняті в аеропорту "військові заходи" необхідні були для того, щоб упевнитися в безпеці аеродрому.

"Рейси вже відновлені. Переміщення аеродромів призупинено, поки ми будемо досліджувати ситуацію, оскільки безпека залишається нашим головним пріоритетом. Військові заходи, які зараз проходять в аеропорті, дали нам впевненість, що роботу можна відновлювати", - повідомили на офіційній сторінці аеропорту в соціальній мережі Twitter.

Однак пасажирам радять перевіряти статус рейсу, перш ніж їхати до аеропорту, адже можливі подальші затримки або скасування рейсів.

Аеропорт призупинив роботу ще у середу ввечері через активність двох невідомих дронів поблизу злітно-посадкової смуги. В аеропорту заявили, що зафіксували два дрони над злітними смугами близько 21:00 і через це змушені були відкласти всі рейси до 3 ночі. Пізніше дрони знову були помічені вже у четвер, 20 грудня, о 3:45 ранку і рейси знову призупинили.

Нагадаємо, літак з росіянами на борту розбився у Конго.

Як повідомляв "Знай.ua", аеропорт "Бориспіль" підкладе українцям новорічну свиню.

Також "Знай.ua" писав, що фото катастрофи українського Су-27 показали в мережі.

Британські експерти вважають, що за атакою дронів у аеропорту "Гатвік" стоїть професіонал