Результатом протестів в іспанській Барселоні стали поранення і травми 62 осіб, ще 13 учасників затримано.

35 осіб з усіх постраждалих є співробітниками поліції. Про це повідомляє AFP.

Всього в мирній акції протесту брали участь близько 40 тисяч осіб. Далеко від мирного маршу протестувальники кидали в правоохоронців каміння.

Масштабні протести пройшли через виїзне засідання уряду Іспанії. Співробітники поліції затримали мітингувальників, у яких виявили інгредієнти для виготовлення коктейлів Молотова.

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Протести пов'язані з засіданням Ради міністрів королівства, яке щотижня проходить в Барселоні за участі глави кабміну Педро Санчеса. Активісти виступають проти цього заходу.

Криза у відносинах між Каталонією та офіційним Мадридом сталася через референдум про вихід регіону зі складу королівства і проголошення парламентом Каталонії незалежності в жовтні 2017 року.

1 жовтня 2017 у Каталонії пройшов референдум про незалежність регіону, який не визнали Іспанія та Євросоюз. Каталонські влади заявили, що за вихід проголосувало 90,18%, проти - 7,83% при явці 43,03%.

27 жовтня 2017 парламент Каталонії оголосив про незалежність від Іспанії, незважаючи на протест з боку офіційного Мадрида.

У результаті Верхня палата парламенту Іспанії скасувала повноваження автономного уряду Каталонії, також було розпущено парламент і уряд Каталонії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Франції в результаті блокади дороги "жовтими жилетами" загинув водій. Зараз вже відомо, що 36-річний водій загинув після того, як врізався у вантажівку, який екстрено зупинялася через блокади дороги жовтими жилетами.

Як повідомляв портал "Знай.uа" не може змиритися з злиденним життям житель Кривого Рогу, який стоїть в мороз під стінами міської адміністрації і просить владу задуматися і змилуватися.
"Знай.uа" писав, що "жовті жилети" викликали справжній транспортний хаос у Франції.