Астронавт NASA Дрю Фейстел, який 197 днів провів на Міжнародній космічній станції, поділився у своєму Twitter дивовижним відеозаписом з тренування в ходьбі.

Після тривалого терміну, проведеного в космосі, Фейстелу довелося заново вчитися ходити і звикати до земного тяжіння.

На кадрах можна побачити, як важко йому переставляти ноги - хода виглядає невпевненою, він часто завалюється на бік. Оточуючі підстраховують його від падіння.

У своєму пості чоловік привітав членів екіпажу корабля «Союз МС-09», які повернулися на Землю 20 грудня.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

"5 жовтня я виглядав ось так — з п'ятки на носок і з закритими очима. Сподіваюся, екіпаж, який нещодавно повернувся, почуває себе набагато краще". Дрю Фейстел

Нагадаємо, що 14 грудня Virgin Galactic відправила свій комерційний апарат SpaceShipTwo у космос, вперше для себе. Але опинившись на максимальній висоті 82,68 кілометрів, космоліт не долетів 17,32 кілометри до лінії Кишені — яка визнана світом як межа, що відокремлює атмосферу від космосу. Варто відзначити, що до цієї мети компанія йшла близько 14 років, постійно покращуючи свій космічний апарат за останнім словом науки.

14 грудня над каліфорнійською пустелею Мохаве SpaceShipTwo компанії Virgin Galactic (він же VSS Unity) досяг апогею в 82,68 кілометрів — так заявила Virgin Galactic. Це досягнення відкрило для людства поняття космічного туризму, адже тепер можна подорожувати не тільки по планеті, але і за її межами.

Як повідомляв портал "Знай.uа", фахівці NASA продовжують радувати незвичайними матеріалами, які пересилає апарат Mars InSight, який знаходиться на Марсі. Цього разу космічне агентство поділилося записаним звуком вітру на Червоній планеті.

Також "Знай.uа" писав, на Ютуб-каналі "The Hidden Underbelly 2.0 з'явився ролик з однією цікавою знахідкою. Автори каналу змонтували відео про красиву панорамну поверхню Марса. Відео створювали на основі 83 знімків.