У середу, 26 грудня, італійську Сицилію струсонув потужний землетрус потужністю 4,8 бала.

Наразі кількість постраждалих від землетрусу поблизу Катанії сягнула близько 30 осіб, стихія призвела до численних руйнувань будинків.

Про це пише агентство Reuters, посилаючись на повідомлення місцевих чиновників.

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Землетрус в Італії стався через два дні після виверження вулкана Етна, найвищого і найбільш активного вулкана в Європі. Вулкан викинув величезний стовп попелу в небо і викликав тимчасове закриття аеропорту міста Катанії на східному узбережжі Сицилії.

У повідомленні уточнюють, що землетрус стався о 3:19 ранку 26 грудня. Багато людей були змушені залишити свої будинки і спати в автомобілях.

За відчуттями землетрус видавався дуже потужним, оскільки його епіцентр був відносно неглибоко – на глибині 1 км, заявили чиновники.

Пошкоджень зазнали здебільшого старі будівлі в містах Санта-Венеріна і Цафферана-Етна.

Кілька старовинних церков у цьому районі зазнали найбільших руйнувань. Під час землетрусу вони були порожні.

За словами чиновників, близько 30 осіб отримали поранення, переважно внаслідок падіння кам'яної кладки, коли втікали зі своїх будинків.

Близько 10 осіб були доставлені в лікарню, іншими потерпілими опікуються друзі і члени родин. На щастя, ніхто з місцевих жителів не травмований серйозно.

Нагадаємо, смертоносна стихія продовжує збирати свій кривавий урожай. Так, в багатостраждальній Індонезії кількість жертв потужного цунамі виросло до 429 людей.

Цунамі в Індонезії (грудень, 2018)
Цунамі в Індонезії (грудень, 2018)

Про це стало відомо завдяки повідомленню представника місцевого Національного агентства із запобіганню стихійних лих Сутопа Нугрохо, пише CNBC Indonesia.

Як повідомляв раніше Знай.ua, кількість загиблих у результаті смертоносного цунамі в Індонезії досягла 429 людей, і це не межа, адже рятувальники продовжують розбирати завали.

Про це повідомляє AP.

У повідомленні зазначається, що кількість постраждалих перевищила 1,4 тис. осіб. Окрім того, щонайменше 128 людей зникли безвісти.

Також Знай.ua писав про те, що в Індонезії цунамі знесло зі сцени музикантів місцевої рок-групи Seventeen.