Життя Антоніо Девіса з Чикаго перекинулася з ніг на голову в 1994 році. Коли він потрапив в перестрілку в одному з небезпечних районів. При чому поранив Антоніо його друг випадково, але настільки серйозно, що той мало не помер.

Девісу вдалося вижити, але він залишився паралізованим нижче грудей назавжди, пише CBS News.

Так Антоніо, який до цього нічого не знав про людей з обмеженими можливостями, тепер був змушений вчитися жити в інвалідному кріслі.

Девіс потрапив в реабілітаційний центр, де йому допомагали адаптуватися до нової реальності. Також хлопець ходив до терапевта. Одного разу потерпілий розповів лікареві, що раніше він дуже любив малювати, але ніколи не думав про творчість всерйоз. Просто брав кисті і малював для душі.

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Кого не мобілізують до армії: перелік професій Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Тоді доктор порадив Девісу спробувати малювати ротом. Спочатку чоловік опирався, але після довгих умовлянь погодився. І не даремно.

Нині ж, дивлячись на його картини, неможливо повірити, що вони намальовані без рук.

Підійшовши до питання з належним терпінням, Антоніо поступово вдосконалював свої вміння. За словами Девіса, він не питав: "Чому я?" — і нікого не звинувачував у своїй біді. Він ішов далі, намагаючись ставати краще з кожним днем.

Я просто творю. Я звільняю розум і те, що виходить — це мої справжні емоції. Це пристрасть. Це одержимість. Я обожнюю ці почуття. І сподіваюся, що вони відображаються в моїх роботах.

Через 15 років картини Антоніо продаються за шалені гроші і виставляються в галереях. У чоловіка є власний сайт, де можна прочитати його історію і придбати вподобану роботу.

Спочатку багатьом не віриться, що всі ці картини намальовані ротом. Так і руками-то не кожен вміє. Але у Девіса є безліч роликів, в яких зображений процес створення шедеврів.

Своєю історією хлопець хоче надихнути тих, хто сумнівається у своїх силах.

Найчастіше Антоніо малює пейзажі, натюрморти чи портрети.

В портфоліо Антоніо є не тільки пейзажі природи. Також він малює міські вулиці.

Портрет Барака Обами кисті Антоніо — безцінний. Художник особисто подарував його колишньому президенту США.

Девіс каже, що політик оцінив роботу і подякував автору за те, що той не став видыляти сивину у його волоссі.

Девіс вважає, що все що не робиться — все на краще. Адже якби не параліч, можливо, він ніколи б не зайнявся професійним малюванням і не став талановитим і популярним художником.

Нагадаємо, Ракель Д’Апіс — стенд-ап комік і мама 10-місячного малюка, вирішила написати лист Санта Клаусу від імені своєї дитини. Вийшло просто сміховинно і правдиво. Багато батьків, які прочитали цей лист, впізнали в ньому своїх дітей.

Як повідомляв портал "Знай.uа", незвичайний спосіб заробити придумав 12-річний хлопчик на ім'я Нес, проживає в провінції Пхангнга Таїланду. Він став зіркою соцесетей і прославився в країнах Азії завдяки тому, що переодягається в дівчинку.

Також "Знай.uа" писав, 8-річний Томас Мур помітив, як його мама дивиться публікацію на Facebook про хвору на рак лису дівчинку. Це вразило хлопчика. Тоді в його голові з'явилася цікава задумка.