31 грудня керівник прес-центру Ватикана Грег Берк подав у відставку, як і його заступник Палома Гарсія Овехеро.

Про це повідомляє інформаційний ресурс Ватикану.

Папа Франциск задовольнив їх прохання і призначив виконуючим обов'язки прес-секретаря Алессандро Джизотти. Раніше він керував відділом соціальних мереж.

Берк працював у Ватикані з 2016 року, а до цього був журналістом Fox News.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Джизотти працював у римському бюро інформації ООН, згодом перейшов на Радіо Ватикану. З 2017 року він очолював відділ соціальних мереж Ватикану, є автором багатьох праць на тему церковної комунікації.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Вселенський патріарх Варфоломій нещодавно відзначився несподіваною жартом. Під час своєї промови на зустрічі з дітьми він роздавав їм солодощі випадково обмовився, що нібито президент України Петро Порошенко таким самим способом (в обмін на цукерки) отримав надання автокефалії: "Зараз, з радості автокефалії церкви, хоча російська церква звинувачує мене в тому, що я взяв гроші за цю автокефалію, я взяв не гроші, а багато цукерок і шоколаду з фабрики Порошенко".

Як повідомляв портал "Знай.uа", "Проект автокефалії та отримання Томосу виник не з повітря і не спонтанно. Він є органічною частиною нашої осмисленої і вивіреної стратегії на остаточну і безповоротну деколонізацію України від Російської імперії, на повний і беззастережний вихід з пострадянського стану і зі сфери російського впливу", - заявив Порошенко.
"Знай.uа" писав, що Синод Грузинської православної церкви провів засідання щодо створення єдиної Православної церкви України. За підсумками зборів, церковні діячі зробили заяву. Захід проходив 27 грудня у Тбілісі під керівництвом Католікоса-Патріарха всієї Грузії Ілії II. Синод Грузинської православної церкви утримався від оцінки створення в Україні помісної церкви. Рішення буде прийнято пізніше.