Державний борг США за часи перебування Дональда Трампа при владі зріс на рекордні 2 трильйони доларів.

Відповідні дані нещодавно оприлюднило Міністерство фінансів США. Крім того, в Мінфіні підкреслили, що під час президентства Трампа держборг досяг максимуму за останні сім десятиліть.

З початку 2017 роки держборг зріс на 10%. В даний час він фактично досягає оцінки 22 трильйона доларів. Рівень держборгу почав вирівнюватися на початку президентського терміну Трампа, однак знову почав різко зростати в 2018 році. За підрахунками Бюджетного управління Конгресу США (CBO), в 2018 році борг досягав 78% ВВП, і це рекордний показник з 1950 року.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У 2018 році дефіцит бюджету США зріс до 3,8% ВВП, роком раніше він становив 3,5% ВВП. Тим часом, сам Дональд Трамп продовжує стверджувати, що вивів економіку США на новий рівень, а його країна знову стала великою.

Державний борг в масштабах світу

Державний борг - це загальна сума боргів держави з повернення отриманих та непогашених кредитів, що виникають внаслідок державного запозичення.

Інфографіка нижче створена на основі показників 2015 року, проте досі чудово пояснює ситуацію з державним боргом у всьому світі.

Світовий державний борг в 2015 році становив $59,7 трильйонів. Штати в структурі світового боргу займали майже третину. Окрім США найбільшими боржниками були Японія, Китай, Німеччина, Італія. Тобто, країни, які українці традиційно вважають економічно сильними.

Якщо узагальнити державний борг Сполучених Штатів, Японії та Європи разом, то в 2015 році на них припадало 75% світового боргу.

Загальний світовий борг складається з чотирьох частин: боргів домогосподарств, корпорацій, уряду та фінансових установ.

В інфографіці зображено лише співвідношення між урядовими (державими) боргами. Якщо ж враховувати всі показники, то станом на кінець червня 2017 року, за підрахунками Інституту міжнародних фінансів, загальний світовий борг становив $217 трлн. Це складало 327% світового ВВП.

Дивіться: Борг США вимірюють "стадіонами" доларів

Нагадаємо, уряд Сполучених Штатів призупинив роботу і через це національні парки наповнилися сміттям і фекаліями. Вся справа в тому, що персонал парків зараз перебуває в неоплачуваній відпустці, тому за ними просто нікому стежити. Як повідомляв "Знай.ua", Меланія Трамп перетворилася на новорічний мем. Також "Знай.ua" писав, Трамп і представники Демократичної партії ні про що не домовилися, щоб країна змогла вийти з бюджетної кризи.