Лідер Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп і представники Демократичної партії ні про що не домовилися, щоб країна змогла вийти з бюджетної кризи. Так званий "Шатдаун" у США триває і цвіте буйним цвітом, пише головне американське видання The Washington Post. За даними ЗМІ, "буксувати" уряд, можливо, буде ще кілька тижнів.

Так, Трамп розкритикував запропоновані демократами плани щодо фінансування стіни на кордоні США і Мексики, яка, власне, і стала причиною "шатдауна".

Вимоги Трампа – як і раніше 5,6 мільярдів доларів США на зведення горезвісної розмежувальної стіни. Демократи ці гроші Трампу давати відмовляються – все, що вони пропонують, це прийняти ключові закони. Але ці закони відновлять роботу уряду лише частково.

Важливо відзначити, що більшість у Палаті представників у Конгресі США з 4 січня перейде представникам Демократичної партії.

Популярні новини зараз
Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Але Трамп заявив, що він не підпише таке рішення.

"Президент не підпише це ... Час зібратися і знайти загальну основу для вирішення цієї проблеми ... Я не побачив бажання демократів домовитися сьогодні", - заявив представник республіканців Кевін Маккарті.

Переговори продовжаться у п'ятницю.

Раніше Дональд Трамп пояснив, чому розпався СРСР: "Війна була занадто жорсткою".

Лідер Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп охрестив участь радянських військ у військовому конфлікті в Афганістані причиною розпаду СРСР.

Напомним раніше повідомлялося, що пов'язано це з тим, що в Конгресі не можуть узгодити держбюджет на 2019 р., а органи влади залишилися без фінансування. Про це написав міжнародний політолог Кухалейшвілі Георгій. У період шатдауна частина держорганів США припиняє свою роботу, бюджетники відправляються в неоплачувану відпустку або ж працюють безкоштовно.

Нагадаємо, Путін хоче додушити Україну в 2019-му, - прогноз аналітика.

Як повідомляв Знай.uа, Трамп озброїть Україну проти Путіна: нові санкції, ракети і патрульні кораблі.

Знай.ua писав, пресс-секретар Пентагону подала у відставку: хамила і порушувала етичні принципи.

Прес-секретар Пентагону Дана Уайт подала у відставку слідом за міністром оборони Джеймсом Меттісом. Про це передає телеканал NBC.

Про це вона повідомила у своєму мікроблозі в Twitter.

"Я вдячна за можливість, надану цією адміністрацією, служити разом з міністром Меттісом, нашими військовослужбовцями і цивільними особами, які їх підтримують", - заявила Уайт.