Дослідницький центр JACDEC назвав найбільш безпечну авіакомпанію світу. Нею виявилася фінська Finnair.

"Рейтинг показує, що Finnair має найменшу кількість нещасних випадків, пригод, пов'язаних з безпекою польотів, і травм зі 100 найбільших авіакомпаній світу", - йдеться в повідомленні.

Finnair
Finnair

В опублікованому рейтингу Finnair привласнений індекс ризику в 93,91%. Це є найвищою оцінкою. Вона дозволила авіаперевознику випередити Norwegian Air і Singapore Airlines.

Як відомо, Finnair з 1960-х років не було великих аварій, або інцидентів, в тому числі під час навчання персоналу або технічного обслуговування. Найменш вдалі показники у авіакомпанії Garuda Indonesia, з індексом ризику 52,11%.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Finnair
Finnair

Рейтинг JACDEC публікується з 1973 року. Він заснований на аналізі інформації про авіаційні події та інциденти з повітряними судами 100 найбільших авіакомпаній світу.

Finnair

Finnair
Finnair

найбільша авіакомпанія Фінляндії. Вона заснована в 1923 році. Входить до альянсу Oneworld. Контрольний пакет акцій належить державі.

Finnair
Finnair

Перший рейс проведено 20 березня 1924, з м. Хельсінкі в м. Таллінн. Першим літаком авіакомпанії "Finnair"— німецький гідролітак Junkers F13, наданий фірмою "Junkers" в обмін на 50% акцій нової компанії. Період, що охоплює "Зимову війну" і Другу світову війну, виявився для компанії виключно важким.

Finnair
Finnair

Представництво авіакомпанії розташоване в Гельсінкі, базовий аеропорт компанії — Гельсінкі-Вантаа (фін. Helsinki-Vantaan). Авіаційний парк авіакомпанії "Finnair" налічує більше 60 літаків, у тому числі і найсучасніші: основу повітряного парку складають літаки Airbus, Boeing і Embraer. Середній вік літаків у флоті Finnair — 6 років, при цьому найстаріші авіалайнери "Boeing-757" (використовуються на чартерних рейсах), а найновіші — "Embraer-190" .

Finnair
Finnair

Finnair
Finnair

Авіакомпанія здійснює регулярні рейси до 50 країн світу, внутрішні рейси по 22 маршрутах, а також виконує далекомагістральні рейси в США, Канаду, Сінгапур, Ханой, Токіо. У кінці 2010 року компанія розпочала ребрендинг, мета якого — стати до 2020 року найбільшою авіакомпанією в Північній Європі.

Дивіться: Finnair, подорож в економ-класі

Нагадаємо, у Львові тимчасово припинив роботу аеропорт після того, як повітряне судно компанії Turkish Airlines викотилося за межі злітної смуги. Як повідомляв "Знай.ua", улюблений лоукостер українців визнали найгіршим. Також "Знай.ua" писав, Ryanair і Wizz Air прийдуть в ще одне українське місто.