Нідерланди, які очолили одну з груп НАТО, планують направити свій військовий корабель в Чорне море. Про це повідомляє "Інтерфакс. Україна", посилаючись на постійного представника України в НАТО Вадима Пристайко та його слова в ефірі телеканалу "112.Україна".

Пристайко розповів: "Якщо читати офіційну заяву Міноборони США про захід цього корабля (6 січня в акваторію Чорного моря американського десантного корабля-дока "Форту Макгенрі") в акваторію Чорного моря, то можна розуміти, що корабель заходить для надання підтримки союзникам і партнерам НАТО . у Чорному морі є три союзника НАТО: Болгарія, Румунія і Туреччина, і тільки два партнера: Україна і Грузія. Тобто, можна зрозуміти, кого має на увазі американське оборонне відомство".

Також він підкреслив, що Нідерланди очолили одну з постійних груп до НАТО і вже зараз їх корабель планує увійти в Чорне море.

Постпред України в НАТО також відзначив підвищену активність відвідування кораблями НАТО Чорного моря, однак, як він сказав, у Чорному морі діє доктрина, яка регулює кількість, тоннаж, а також тривалість перебування в ньому морських кораблів, що обмежує чисельність перебування кораблів НАТО.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як пояснив Пристайко: "Тому відбувається такий ротаційний принцип: одні увійшли, інші вийшли".

Що Стосується Азовського моря, як уточнив чиновник, кораблям з військової осадкою захід є досить складним процесом через невеликої глибини, а крім того, Росія заявила про те, що не буде надавати дозволу військовим кораблям на захід в море.

Пристайко зазначив: "Цей процес значно ускладнений, і я не бачу, чому б НАТО йшло на провокації. НАТО провокувати нікого не планує, і Росії - перш за все".

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що війна не перешкодить вступу України в НАТО і ЄС.

Як повідомляв портал "Знай.uа": американське військове судно спільно з румунським фрегатом візьмуть участь у міжнародних навчаннях у водах Чорного моря.

Також "Знай.uа" писав, що страшна катастрофа з участю суховантажу біля берегів Туреччини була передбачувана, оскільки судно не було готове до морських перевезень.