Каналізаційні робочі – народ, загалом, брутальний, і здивувати їх чимось практично неможливо. Але у Великобританії в містечку Сидмут, робочі виявили знахідку, яка навіть у них викликала шок і нудоту. Гігантський жировий "монстр", який у місцевій пресі тут же отримав назву Fatberg (жирберг, за аналогією з айсбергом), попався на шляху скромних трудівників.

Як відзначає місцеве видання Euro News, жахливих розмірів згусток жиру і сміття був виявлений в ході планового огляду каналізації в курортному містечку Сидмут. Цілих 64 метри в довжину займало це освіта – ймовірно, воно формувалося в каналізації не одне десятиліття.

У ЗМІ уточнили, що такі утворення з'являються в каналізаціях від того, що в злив потрапляє жир, склеює решта сміття. Виявлений "монстр" міг рости кілька років. Щоб його ліквідувати робочим доведеться працювати близько восьми тижнів. Вони зможуть робити це тільки в захисних костюмах і масках.

Нагадаємо, раніше вчені представили чотириногого робота-чарівну, який займеться брудною роботою.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Каналізаційну систему Цюріха почав інспектувати чотириногий робот ANYmal. Його створенням займалися інженери з Швейцарського федерального технологічного інституту (ETH Zuric), пише Techthelead.

Але каналізації не повинні стати вершиною кар'єри чарівного робота. Вчені таким чином хочуть перевірити його можливості: як малюк буде справлятися з такими труднощами, як темрява, підвищена вологість і слизькі поверхні.

Раніше повідомлялося, що відомство з патентів і товарних знаків США зареєструвало патентну заявку компанії Samsung, яка вирішила вийти на ринок безпілотників.

Патент показує, що південнокорейський гігант працює над трансформується безпілотником. Досить незвично, враховуючи, що хайп навколо безпілотників вже закінчився.

Нагадаємо, Ілон Маск показав будівництво зорельота нового покоління Starship.

Раніше Знай.uа повідомляв, в мережі з'явилося фото невідомого смартфона Nokia.

Знай.uа писав, школярі навчилися використовувати штучний інтелект, щоб обманювати з домашнім завданням.