Невелике канадське містечко Роддіктон-Байд-Арм (населення — близько тисячі осіб) зіткнулося з незвичайною проблемою — навалою десятків тюленів. Тварини, що вийшли на вулиці поселення, заблокували дороги і входи в деякі будівлі. Жителям довелося просити про допомогу федеральну владу, тому що канадські закони не дозволяють їм вирішити проблему самим.

Тюлені зазвичай не проводять багато часу на суші: вони або знаходяться у воді, або на крижинах неподалік. На думку експертів Бі-бі-сі, у випадку з Роддіктон-Байд-Арм тварини вийшли на берег, а потім зайшли занадто глибоко всередину провінції і втратили орієнтацію.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Одна з можливих причин — різке похолодання на початку січня, зчерез що вода в районі міста замерзла.

Мер канадського поселення Шейла Фітцжеральд заявила, що в Роддіктон-Байд-Арм залишилися близько 40 тюленів. Вони виходять на дороги і блокують будівлі. При цьому жителі міста не можуть допомогти їм повернутися в океан: закони Канади забороняють втручатися в життя морських ссавців. Тому Фітцжеральд звернулася до федеральної влади.

За тиждень навали морських котиків двох тварин збили автомобілі. Місцеві жителі побоюються, що інші тюлені ослабли і зголодніли.

"Нас завалюють дзвінками з проханнями допомогти. Люди бачать, що тварини страждають", - зазначила Фітцжеральд.

Нагадаємо, гавайські тюлені-ченці перебувають на межі зникнення.

Як повідомляв портал "Знай.uа" жінка після 5 років безнадійних пошуків, випадково знайшла свого кота.

"Знай.uа" писав, африканські слони більше не можуть відростити бивні – якщо раніше без них народжувалося 2-3% від популяції, то тепер кількість тварин з такою недугою складає третину.