Чоловік, виявивши в саду вибуховий пристрій часів Другої світової війни, накрив його своїм тілом і лежав так три години, поки спецгрупа Міністерства оборони досліджувала об'єкт.

Інцидент стався у голландському місті Венло. Про це повідомляє ВВС, посилаючись на інформацію прес-секретаря служби безпеки Вероніки Клаассен.

Так, згідно з її повідомленням, у середу, 9 січня, чоловік під час роботи в саду знайшов вибуховий пристрій часів Другої світової війни (не уточнюється, який саме), який не спрацював.

Він спочатку присипав його піском, але коли пристрій почав видавати звук, схожий на свист, чоловік накрив його своїм тілом, очевидно, прагнучи зменшити наслідки можливої ​​детонації.

Чоловік боявся навіть поворухнутися. Однак, примудрився все ж якось подзвонити лежачи по мобільному телефону в службу швидкої допомоги.

Клаассен зазначила, що, схоже, група із знешкодження Міністерства оборони "їхала з деякої відстані, оскільки вона прибула лише о 01:00 четверга, щоб допомогти чоловіку в його" делікатній ситуації ".

Популярні новини зараз
Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

Коли ж спецслужба все ж прибула, задля безпеки евакуювала більше 100 чоловік. Поки спецгрупа Міністерства оборони досліджувала об'єкт, чоловік продовжував знаходитись у тому ж положенні.

Однак, на щастя, виявилося, що в пристрої більше немає вибухових речовин. А що послужило причиною свисту, так і залишилося загадкою.

І хоча пристрій виявився безпечним, однак, сміливець потрапив до лікарні - чоловіка доставили в медичний заклад з сильним переохолодженням.

Служба безпеки Нідерландів звернулася до громадськості із застереженням не повторювати цей вчинок, назвавши його "вкрай необачним".

"Категорично не рекомендується лягати на бомбу. Найкраще, коли ви натрапите на вибуховий пристрій, триматися на відстані і викликати поліцію", - застерегла громадян Клаассен.

Нагадаємо, у єгипетському місті Гіза поруч з пірамідами вибухнув туристичний автобус.

За попередніми даними, в автобусі були туристи з В'єтнаму. Коли він почав рух, вибухнула бомба, яку заховали за стінкою транспортного засобу.

Як повідомляв портал Знай.ua, кілька корпусів кампусу компанії Facebook в Менло Парк, що в Каліфорнії евакуювали через повідомлення про бомбу

Також Знай.ua писав про винаходи, які були зроблені у воєнні роки а сьогодні використовуються в повсякденному житті мільйонами людей.