У Франції, під час дев'ятої акції протесту "жовтих жилетів", заарештували 240 людей, в тому числі 156 в одному тільки Парижі. Двісті людей були поміщені під варту в поліції по всій країні.

Цю інформацію повідомляє BFM TV.

У Бар-ле-Дюк поліція і "жовті жилети" вступили в сутичку.

"Кілька груп людей підпалили барикади на дорогах загального користування, кидали "коктейлі Молотова" у поліцію. В результаті вогонь перекинувся на житловий будинок, мешканців довелося евакуювати". йдеться в повідомленні

Популярні новини зараз
Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Відомо, що в Страсбурзі для розгону демонстрації поліція використала сльозогінний газ. За даними правоохоронців, були поранені троє поліцейських і четверо протестувальників. Двадцять чоловік були арештовані за "насильство, використання зброї проти поліції, участь в незаконному збройному формуванні".

Всього, за даними поліції, 84 000 демонстрантів вийшли на протести в суботу, 12 січня, по всій Франції.

В Парижі 8 000 осіб взяли участь у марші, затвердженому префектурою. Але до вечора на Плас-де-Етуаль з'явилося ще 2800 "жовтих жилетів". Їх було 6700 в Буржі, 5500 в Тулузі, 4500 в Бордо, 3000 в Кані і 2700 в Марселі.

Нагадаємо, учасник акції протесту в Бельгії помер в результаті ДТП. На протестуючого "жовтого жилета" наїхала вантажівка. Врятувати чоловіка не вдалося. Інцидент стався в п'ятницю ввечері, 11 січня, повідомив місцевий телеканал RTBF .

Аварія сталася на автомагістралі E25 Льєж-Маастрихт біля міста Візі. Близько 30-ти учасників акції протесту перекрили рух вантажівок на виїзді з міста. Від отриманих травм протестуючий загинув миттєво.

Раніше портал писав, що глобальні протести потрясли ще одну країну: сотні людей зібралися на вулицях, щоб сказати уряду "Ні підвищенню цін!"

Як повідомляв "Знай.uа", кількість загиблих у Франції різко зросла, ситуація виходить з-під контролю.

Також "Знай.uа" писав, протести у Франції: українці, які живуть у Парижі, розповіли про всі жахи.