Героїчна жінка-пілот Теммі Шульц змогла посадити літак, який загорівся на льоту: один з двигунів повітряного судна вибухнув прямо в небі. Про це повідомляє видання Politeka.net.

В такій страхітливою аварійної ситуації Теммі не розгубилася. На відео з кабіни пілота, яке потрапило в мережу, видно, як жінка спокійно і холоднокровно веде переговори з диспетчером: в Мережі захопилися залізною витримкою Теммі.

В літаку, який вибухнув у повітрі, перебували 143 людини і п'ять членів екіпажу.

Після вибуху одну з жінок частково засмоктало в розбите вікно, однак іншим пасажирам вдалося витягнути її назад.

Голова пожежної служби Філадельфії Адам Тіель заявив, що пасажири і екіпаж "вели себе приголомшливо в таких складних умовах".

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

"У жінки повна розгерметизація салону на висоті в десять кілометрів, пошкоджений двигун і важко поранений пасажир на борту (згодом помре). По інтонації і переговорів всього цього не скажеш, по інтонації вона ніби диктує список покупок чоловікові в супермаркет", зазначив український волонтер і блогер Роман Синіцин.

Зазначимо, Теммі Джо Шульц 80-х роках служив у ВМФ США і була однією з перших жінок-пілотів винищувача F / A-18 Hornet.

Під час служби йому доводилося виконувати посадки на авіаносець. Після звільнення з лав ВМФ, вона працює пілотом в авіакомпанії Southwest. Військове минуле безумовно сприяло тому, як спокійно і впевнено вона вела переговори з диспетчерами.

До речі, фахівці NTSB, після огляду пошкодженого двигуна, основною версією інциденту вважають відрив лопатки вентилятора внаслідок «втоми» металу.

Нагадаємо, посадка величезного літака перетворилася на кадри з бойовика: "Боїнг" на шаленій швидкості вилетів зі злітно-посадкової смуги, рятувальники роблять все можливе.

У російському аеропорту Шереметьєво літак чеської авіакомпанії з'їхав зі смуги під час посадки.

Зараз вже відомо, що Boeing зійшов зі смуги під час екстреного гальмування при посадці. Відомо, що він виконував рейс з Праги і повинен був сьогодні ж повертатися назад до Чехії.

Нагадаємо, у мережі показали нові фото зруйнованого донецького аеропорту.

Як повідомляв "Знай.uа" російські солдати будуть розстрілювати пасажирські літаки.

Також "Знай.uа" писав, що екстремали видовищно пролетіли крізь ущелину.