Компанія Facebook 17 січня повідомила про видалення 471 аккаунтів, адміністратори яких викрито у скоординованих маніпуляціях. Про це заявив глава департаменту кібербезпеки Facebook Натаніел Глейчер. Передає Гордон.

За його словами, власники акаунтів "використовували аналогічну тактику, створюючи мережі облікових записів, щоб ввести в оману користувачів про те, хто вони і чим займаються". За словами представника Facebook, адміністрування сторінок велася з Росії.

"Адміністратори сторінок і власники акаунтів в основному представляли себе як незалежні новинні сторінки або сторінки загального інтересу на такі теми, як погода, подорожі, спорт, економіка або політика в Румунії, Латвії, Естонії, Литві, Вірменії, Азербайджані, Грузії, Таджикистані, Узбекистані, Казахстані, Молдові, Росії та Киргизстані. Незважаючи на спотворення особистостей, ми виявили, що ці сторінки і облікові записи були пов'язані з співробітниками московського інформаційного агентства Sputnik і що деякі із сторінок часто публікували повідомлення про антинатовські настрої, протестні рухи і корупції", – розповів Глейчер.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Також були заблоковані 107 акаунтів в Facebook і 41 аккаунт в Instagram. Друга сітка акаунтів була створена в Росії, але її діяльність була спрямована на громадян України.

"Адміністратори сторінок і власники акаунтів в основному представляли себе як незалежні новинні сторінки або сторінки загального інтересу на такі теми, як погода, подорожі, спорт, економіка або політика в Румунії, Латвії, Естонії, Литві, Вірменії, Азербайджані, Грузії, Таджикистані, Узбекистані, Казахстані, Молдові, Росії та Киргизстані. Незважаючи на спотворення особистостей, ми виявили, що ці сторінки і облікові записи були пов'язані з співробітниками московського інформаційного агентства Sputnik і що деякі зі сторінок часто публікували повідомлення про антинатовські настрої, протестні рухи і корупції", – розповів Глейчер.

Нагадаємо, в черзі за фастфудом Dick’s помітили відомого американського мільярдера Білла Гейтса.

Раніше Знай.ua повідомляв, легенда року покінчив із собою, знімаючи все на телефон.

Також Знай.ua писав, скандальну українську журналістку з тріском вигнали з Росії.