В Іспанії четверту добу триває операція з порятунку дитини, яка застрягла у колодязі.

Про це повідомляють ЗМІ.

Наразі вже відомо, що у поселенні Тоталан, що у провінції Малага, дворічний хлопчик впав у неймовірно глибокий колодязь, діаметр якого складає лише 25 сантиметрів. Відомо, що глибина колодязя складає понад 100 метрів.

Проте ні рятувальники, ні робот й досі не можуть спуститись до дитини.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Місцева влада вже розпочала розробляти план дій з розширення колодязя, проте подібні роботи дуже небезпечні. Також відомо, що на заклик вже відгукнулись рятувальники зі Швеції, які мають досвід роботи подібних рятувальних операцій.

Разом з тим варто відзначити, що водохреща шанують та відзначають в усіх куточках України. Традиційно проводять купання в ополонці. Не винятком стане і 2019 рік.

У цей день освячують водойми, а люди купаються у крижаних ополонках в пам’ять про те, що Ісус хрестився у ріці Йордан.

До цього дійства потрібно підходити виважено та не нехтувати порадами лікарів, які розповіли, як підготуватися до купання в крижаній воді. Необхідно дотримуватися певних правил, щоб зменшити стрес для організму.

Починаємо готуватись за 2 дні

Починати готуватися до пірнання у ополонку лікарі радять задовго – хоча б з серпня. Але все ж таки більшість людей згадують хоча б про якусь підготовку за 2-5 днів до свята.

Перший день

Почати варто з контрастного душу. Тільки перед тим зробіть зарядку тривалістю у 5-10 хвилин. Загартовуватись потрібно починати з теплої комфортної води. Перші дві хвилини стоїмо під теплим душем. Далі переходимо на холодний, але поступово. Починаємо зі ступнів, опісля обливаємо литки, руки до ліктів, потім решту кінцівок. Для першого разу – це все.

Після цього закутайтесь у теплий халат чи вкрийтеся ковдрою, приготуйте чай або інший зігріваючий напій (звичайно не алкогольний).

Процедуру потрібно повторювати 3-4 рази за день, кожен раз подовжуючи тривалість обливання холодною водою і збільшуючи ділянки тіла, які обливаємо.

Другий день

18 січня необхідно збільшити кількість часу під холодною водою. А ще – бажано стояти під душем вже повністю: від маківки до п’ят. Але тут теж варто знати міру. Лікарі не радять стояти більше 5-7 хвилин під водою, яка має бути не нижче 15 градусів.

Нагадаємо, батьківщину Саакашвілі сколихнула страшна трагедія, серед загиблих дитина.

Як повідомляв "Знай.ua", у США підірвали найвідоміший міст світу.

Також "Знай.ua" писав, що на Львівщині вщент вигорів магазин.

На Волині рятувальники витягали безпритульного собаку з центру розталої річки