Росія успішно випробувала протисупутникову ракету, випущену з нової системи ПРО "Нудоль".

Цю інформацію повідомляють джерела, безпосередньо ознайомлені з вмістом секретного звіту розвідки США, передає телеканал CNBC.

Відомо, що в ході грудневих випробувань, протисупутникова ракета пролетіла 17 хвилин і майже 3000 км перш ніж успішно впасти в зону ураження.

У несекретній частині доповіді викладено огляд нових російських, китайських, північнокорейських та іранських ракетних загроз, також основна увага приділяється протисупутниковим можливостям, які "можуть загрожувати космічним активам США".

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр
Показати ще

В огляді ракети говориться, що "Росія розвиває різноманітний набір протисупутникових можливостей, у тому числі ракети наземного базування і зброї спрямованої енергії, і продовжує запускати "експериментальні" супутники, які проводять складні операції на орбіті для розширення протикосмічних можливостей".

Російська PL-19 Nudol, система, яка, за оцінками американської військової розвідки, буде зосереджена в основному на протиспутникових місіях, була успішно випробувана двічі в 2018 році. Зброя, випущена з мобільної пускової установки, в останній раз випробовувалося 23 грудня.

За словами одного з джерел, скоріш за все, російська протисупутникова зброя буде направлена на супутники зв'язку і зйомки, які знаходяться на низькій навколоземній орбіті. Для довідки: Міжнародна космічна станція і космічний телескоп Хаббл рухаються по низькій навколоземній орбіті.

Нагадаємо, віце-адмірал Сергій Гайдук заявив, що Росія розгортає в окупованому Криму тактичну ядерну зброю, і нарощує кількість крилатих ракет.

Зокрема, Гайдук розповів, що Росія у військовій доктрині чітко вказала основоположну роль Чорноморського флоту у вирішенні геополітичних питань. Більш того, він розповів, що Росія постійно збільшує озброєння на Чорноморському флоті.

Як повідомляв "Знай.uа", Ярош передбачив велику війну з Путіним.

Також "Знай.uа" писав, що Пєсков розповів, що чекає Україну після виборів.