Стало відомо про те, що Путін розгорнув ракети і пускові установки "Іскандер" у західному регіоні Росії.

Володимир Путін
Володимир Путін

Про це пишуть ЗМІ з посиланням на повідомлення компанії Imagesat International, яка зробила відповідні знімки з супутника.

Знімки свідчать, що ракети, здатні нести ядерну зброю, розташовані приблизно в 430 кілометрах від кордону України в російському Краснодарі.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

ЗМІ повідомляють, що російські ракети на знімках розміщені поруч з кількома бункерами та іншими складськими приміщеннями. Поруч з одною пусковою установкою встановлена мобільна система, яка швидко проводить перезарядку, досилаючи нові ракети.

На фото видно, що один з входів в бункер відкритий, а інша установка перезарядки якраз виїжджає з нього назовні. Радіус дії балістичних ракет "Іскандер" близько 500 кілометрів. Вони можуть нести як звичайні, так і ядерні боєголовки, складаючи загрозу для більшості союзників США по НАТО.

Американське джерело Fox News повідомляє, що такі ж ракети Росія розгорнула поблизу кордону з Монголією в Улан-Уде на півдні країни. Там були помічені як мінімум чотири пускові установки і системи перезарядки для них.

Джерело нагадує, як нещодавно секретар ради безпеки Росії Микола Патрушев заявив, що Україна скоро може втратити свою незалежність, тому що, мовляв, її влада "контролює" Захід.

Нагадаємо, віце-адмірал Сергій Гайдук заявив, що Росія розгортає в окупованому Криму тактичну ядерну зброю і нарощує кількість крилатих ракет.

Про це повідомляє "Хвиля".

Зокрема, Гайдук розповів, що Росія у військовій доктрині чітко вказала основоположну роль Чорноморського флоту у вирішення геополітичних питань.

Як повідомляв раніше Знай.ua, росіяни запустили ракету комплексу "Авангард", із гіперзвуковим крилатим бойовим блоком.

Також Знай.ua писав про те, що в Росії вперше зробили випробувальний постріл розпіареного ракетного комплексу "Авангард".