У Кремлі образилися на США за Кіпр і звинуватили в «антиросійських планах» , про це пише видання ONLINE.UA, посилаючись на новинне агенстство AP. Справа у військовому нарощуванні США на Кіпрі, яке, на думку Кремля, покликане останосить зростаючий вплив Росії в регіоні. Так, ЗМІ повідомляють, що в найближчих планах Сполучених Штатів – скасування давнього збройового ембарго ставлення Кіпру – Білий дім нарешті визнав внесок держави у зміцнення регіональної стабільності і безпеки.

За словами глави МЗС середземноморського острівної держави Кіпр Христодулидис, Вашингтон бачить "додаткову цінність" надання країні можливості придбати військову техніку, що допоможе розширити його можливості для підвищення регіональної безпеки.

"Наклали Ембарго 1987 року з метою запобігання нарощування зброї, що буде перешкоджати дипломатичним зусиллям об'єднання розділеного Кіпру. Острів розколовся за етнічною ознакою 1974 році після турецького вторгнення, що відбулося після перевороту, спрямованого на об'єднання з Грецією", сказано в повідомленні.

Зростання інтересу США до багатому газом східному Середземномор'ю, схоже, обурила Росію. Російське міністерство закордонних справ минулого місяця попередило про те, що воно називає "антиросійськими планами" військове нарощування США на Кіпрі, щоб протистояти зростаючому впливу Росії в регіоні.

Нагадаємо, раніше Росія випробувала надпотужну зброю, здатне знищити цілу країну: запанікували навіть в розвідці США.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Росія успішно випробувала противоспутниковую ракету, випущену з нової системи ПРО "Нудоль".

Цю інформацію повідомляють джерела, безпосередньо ознайомлені з вмістом секретного звіту розвідки США, передає телеканал CNBC.

Відомо, що в ході грудневих випробувань, противоспутниковая ракета пролетіла 17 хвилин і майже 3000 км перш ніж успішно впасти в зону ураження.

Нагадаємо, що вице-адмірал Сергій Гайдук заявив, що Росія розгортає в окупованому Криму тактичну ядерну зброю, і нарощує кількість крилатих ракет.

Зокрема, Гайдук розповів, що Росія у військовій доктрині чітко вказала основоположну роль Чорноморського флоту у вирішенні геополітичних питань. Більш того, він розповів, що Росія постійно збільшує озброєння на Чорноморському флоті.

Як повідомляв "Знай.uа", Ярош передбачив велику війну з Путіним.

Також "Знай.uа" писав, що Пєсков розповів, що чекає Україну після виборів.