У суботу, 19 січня, в Гданську був похований мер міста Павло Адамович.

За інформацією RMF 24, заупокійна меса пройшла в базиліці Вознесіння Пресвятої Діви Марії. Там же була встановлена урна з прахом вбитого мера Гданська.

Похорони політика відвідав президент Польщі Анджей Дуда і багато інших чиновників.

Попрощатися з мером прийшло багато жителів міста

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

У Польщі оголошено національний траур.

Нагадаємо, Вбивство мера Гданська: обвинувачений сказав останнє слово

Стало відомо, що підозрюваний у вбивстві мера Гданська Павла Адамовича не визнав свою провину у вбивстві політика. Про це повідомляє польське видання Onet з посиланням на прокуратуру в Гданську.

"Обвинувачений не визнав свою провину", - заявила прес-секретар прокуратури Гражина Вавринюк.

Також вона додала, що 27-річному жителю Гданська, затриманому після нападу на мера, пред'явлені "звинувачення у вбивстві, мотив якого заслуговує особливого осуду".

Крім того, місцева прокуратура вже звернулася до суду з проханням застосувати до обвинуваченого запобіжний захід у вигляді арешту.

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Українці вшанували пам'ять убитого мера

Сьогодні, 15 січня, в 19:00 в Костелі Святого Олександра в Києві відбулась панахида за упокій душі Павла Адамовича.

Про це повідомив виконуючий обов'язки голови Державного агентства автомобільних доріг України Славомір Новак, передає УНН.

"Сьогодні, 15 січня 2019 року о 19:00 в Костел Святого Олександра за адресою Костьольна, 17 в Києві відбудеться панахида за упокій душі Павла Адамовича".

Також Знай.ua" писав про те, що Павел Адамович: хто і за що вбив мера польського Гданська

Смерть 53-річного мера Гданська Павела Адамовича неабияк перелякала всю Польщу – 20 років поспіль він обіймав свою посаду і був популярним міським головою, представляв опозиційну партію Громадянська платформа.

Кому ж потрібно було "вивести з гри" неугодного політика? Правоохоронці і слідчі Польщі припускають, що Адамович став об'єктом ненависті політичних опонентів і лояльних до влади ЗМІ.