Спочатку цьому важкому захворюванню піддалася мати дівчаток. Їй довелося видалити одне око і поставити замість нього протез. Однак з'ясувалося, що її діти генетично схильні до захворювання. Сім'ю чекає важка боротьба за життя близнюків.

Коли Маріанна Оуклі виношувала двох близнят, на 16 тижні вагітності аналіз показав, що її дочки схильні до злоякісних новоутворень. А коли Елла і Єва народилися, стало ясно, що їх зір в небезпеці. Про це повідомляє Daily Mail.

Незабаром з'ясувалося, що у Елли розвинулася косоокість і зіниця котячого ока, а потім і двостороння ретинобластома — пухлина в кожному оці.

У Єви в цей час пропав апетит і дівчинка стала млявою. Лікарі діагностували у неї викривлення частини товстої кишки, яку довелося видаляти.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Через "інтенсивні операції на черевній порожнині" у Єви розвинувся септичний шок, і вона провела десять днів у критичному стані. Тоді і у Єви діагностували рак ока.

Під час боротьби з раком у Єви також була діагностована слухова невропатія - порушення слуху, коли внутрішнє вухо виявляє звук, але не може відправити інформацію в мозок.

"Все відбувалося так швидко. Кожен день ми отримували жахливі новини про наших близнючок. Не було перерв і майже не було часу дихати. Це тривало місяцями, і я продовжувала чіплятися за надію, що все буде добре".

Після постановки діагнозу обидві дівчинки відразу ж почали курс хіміотерапії.

"Побачити, як ваша дитина проходить хіміотерапію, дуже важко. Ніхто не хоче бачити свою новонароджену дитину такою хворою".

Поки дівчаткам не виповниться 5 років, їх будуть дуже часто обстежувати. Найбільше батьки переживають, що рак може повернуться.

На сьогоднішній день ретинобластома успішно лікується, але будь-яке лікування не гарантує того, що хвороба не повернеться, тим більше, коли очне яблуко в процесі росту. Тому батькам доведеться чекати і спостерігати за станом своїх дочок ще тривалий час.

"Ми намагаємося насолоджуватися кожним моментом з ними. Я тримаюся за надію. Надія - це те, що допомогло нашій родині пройти через усе це".

Нагадаємо, в сім'ї Наффи і Рашелі Голдман народилася дівчинка з жахливими аномаліями. Вона народилася сліпою, глухою, з розщепленням хребта, і неможливістю дихати самостійно. Подружжя зацькували, бо дитину з аномалією не дозволили вбити.

Як повідомляв портал "Знай.uа", 7-річний хлопчик втратив частину мозку, він не тільки вижив, а й розвивається відповідно до віку.

Також "Знай.uа" писав, батьки поховали дочку живцем. Вони були переконані, що в неї вселилися злі духи і хотіли врятуватися від неї.