Відомий блогер-мандрівник Чед Зубер (Chad Zuber) вирішив випробувати свою витривалість на міцність. Цілий рік він прожив на безлюдній частині острова в Карибському морі. Чоловік зумів побудувати житло з нічого і навіть зробив вино з підручних засобів.

Єдине, що він узяв з собою з минулого життя, — фільтр для води і GoPro зі смартфоном, щоб розповідати на YouTube про свою пригоду. Про це повідомляє Medialeaks.

Відеощоденник своїх пригод на YouTube Чед Зубер почав вести кілька років тому, за цей час він встиг побувати в Бразилії, Мексиці, на Алясці і на Пуерто-Риканском острові Кулебра.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Туризмом Чед захоплюється диким, тому ніяких гідів та екскурсій, тільки виживання і тільки хардкор. У кожній з країн блогер знаходив небезпечне місце і залишався один на один з природою.

Судячи з відеозаписів блогера, він більше року пробув на безлюдній частині острова Кулебра (Пуерто-Ріко) в диких умовах.

Він не брав з собою ні теплого одягу, ні запасів їжі, ні ліків, ні яких-небудь інструментів і запасів провізії. Перші місяці він жив під тентом, при цьому займаючись підготовкою до спорудження будинку.

Майже як Робінзон Крузо, тільки той вів щоденник по-старому, а не викладав відео на YouTube-канал.

Перша задача, яка стояла перед мандрівником, — організувати собі дах над головою.

На острові — глинистий грунт, з нього блогер виготовив своєрідні цеглини. Потім знайшов рівну площадку, залив її глиною і почав викладати стіни.

Весь процес будівництва помістився в годинне відео, але навіть на такий маленький будиночок довелося витратити не один день. Чотири місяці роботи — і у тебе є своє житло.

Харчувався чоловік овочами і фруктами, кактусами і яйцями місцевих птахів. Їжу він також добував полюванням.

Він виготовив примітивні лук зі стрілами і вудку. Виловлену рибу він, до речі, готував за вишуканим рецептом: обмазував глиною і запікав в печі, яку сам і збудував.

Єдине — воду блогер пропускав через спеціальний знезаражувальний фільтр, який привіз із собою.

Щоб помитися чоловік викопував цибулинні рослини, розминав їх в кашку, додавав воду і таким чином отримував мильний розчин.

А ще він сам виготовляв посуд, спорудив собі ліжко.

Не забував хлопець про регулярні заняття фізкультурою. Млинці для штанги він відлив з глини, а замість грифу у нього була звичайна палиця. Є в імпровізованому спортзалі дикуна і гантелі — теж глиняні.

За рік життя в самоті, навіть якщо ти спортсмен, можна скучити за алкоголем, і Чед не упустив можливості поексперементувати із створенням міцного напою.

Кислі ягоди він помістив в порожній гарбуз, додав дикий мед і воду. Через три тижні почалася дегустація.

"Напій виявився більш міцним, ніж я очікував, і досить смачним. Я трохи сп'янів від нього, відчував себе дуже розслабленим і хотів спати, але скільки градусів там було, я не знаю. Буду експериментувати далі, - розповів блогер своїм підписникам".

Питання, яке хвилювало багатьох: якщо хлопець живе без благ цивілізації, як він знімає відео? Сонячна батарея та GoPro. З собою у нього був телефон, з якого він проводив прямі ефіри для передплатників і ділився відео на своєму каналі.

Судячи з останніх записів Чеда в инстаграмі, зараз він подорожує по американській пустелі Мохаве. Якщо на планеті станеться катастрофа цей хлопець точно не пропаде.

Нагадаємо, як Еджлі Росс обігнув Великобританію вплав і побив 4 рекорди.

Як повідомляв портал "Знай.uа", ці тяжкохворі люди зважилися жити на повну котушку до останньої миті. У них є чому повчитися.

Також "Знай.uа" писав, історію Льюїса Гордона П'ю, який здійснює неймовірні запливи заради порятунку природи.