Америки обрушилися аномальні морози. Температура повітря сягає рекордно низьких позначок, а в деяких штатах очікується зниження температури до 53 градусів морозу за Цельсієм.

Люди намагаються без необхідності не виходити на вулиці, стихія вже забирає життя місцевих жителів. Морози перетворили міста часом в постапокаліптичні пейзажі.

Як повідомляє "Голос Америки", хвиля арктичного повітря принесла небезпечні морози на величезну територію США, що тягнеться від Північної і Південної Дакоти до штату Мен.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Як мінімум вісім осіб стали в середу жертвами рекордних морозів. Люди загинули в результаті переохолодження практично у всіх штатах Середнього Заходу: в Мічигані, Айові, Індіану, Іллінойс, Вісконсін і Минессоте.

Найсуворіші холоди охопили Середній Захід. До вечора стовпчик термометра опускався до 28С в Чикаго, -14С в Детройті і -29С в Міннеаполісі.

Надзвичайний стан введено в штатах Середнього Заходу – Вісконсині, Мічигані та Іллінойсі, а також у південних штатах – Алабамі та Міссісіпі. Там також очікуються сильні снігопади. У центрі арктичного циклону опинився місто Чикаго. При температурі -20 градусів повітря відчувається на -50.

У місті Парк-Репідс (Міннесота) зареєстрували рекордні -41С, в Фарго (Північна Дакота) -35С морозу. Абсолютний рекорд був побитий у місті Інтернешнл-Фоллс в Міннесоті, кажуть синоптики. Там температура опустилася до -48С – тепліше було навіть на Південному полюсі в Антарктиді. Там сьогодні зареєстрували -31С.

Нагадаємо, США огорнули сибірські морози, є загиблі. Надзвичайний стан введено в штатах Середнього Заходу.

Як повідомляв Знай. ua, готуємось до морозів: що робити при обмороженні.

Знай. ua писав, що алігатори вмерзли в лід із-за морозів - стирчать одні носи. З-за сильних холодів рептиліям довелося по-своєму адаптуватися до погоди.