Її звати Тея, і їй 12 років, а її майбутньому чоловікові — 37. Це перша офіційне дитяче весілля в Норвегії, яке відбулося у всесвітній день дівчаток - 11 жовтня.

Дівчинка веде блог, в якому розповідає про те, як вона готується до весілля. Вона щодня розповідає у своєму блозі про приготування до весілля, про свої дитячі мрії, яким, можливо, не судилося збутися.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

"В мене було так багато на думці останні кілька днів я все робила дуже повільно. Коли мама зайшла до мене і побачила, що я ще не переодяглася і не вмилася, вона сказала, що я повинна перестати вести себе як дитина. Оскільки скоро у мене буде своя власна сім'я, про яку потрібно буде піклуватися", - поділилася Тея своїми переживаннями.

Проте пізніше з'ясувалося, що це був проект, творці якого хотіли привернути увагу до проблеми ранніх шлюбів. Ініціатором шокуючою весілля стала громадська організація Plan Norge.

Автори задуму хотіли нагадати, що у всьому світу щодня укладаються незаконні мезальянси, від яких страждають дівчатка. Найчастіше таке відбувається в країнах третього світу.

"Ми вважаємо, що провокація є потужним інструментом для того, щоб продемонструвати реальне положення справ, яке, дійсно, часто шокує. Ми сподіваємося, що люди об'єднаються і виступлять проти дитячих шлюбів, в яких дівчат видають за спонсорів. Понад 39 000 дівчаток щодня опиняються в ситуації Теї, і з нашою допомогою можуть уникнути своєї жорстокої долі", - повідомляють ініціатори акції.

Тея стала учасницею соціального проекту, який розкриває проблему ранніх шлюбів.

Також ми хочемо продемонструвати вам знімки реальних дівчаток, яких видали заміж у юному віці. Незважаючи на те, що в більшості випадків громадськість ставиться до таких союзів негативно, такі шлюби все одно укладаються.

Можливо, вона не досягла повноліття, а вже стала чиєюсь дружиною

Такі пари часто можна побачити в Бангладеші

Дівчинку готують до весілля

Найчастіше "чоловікам" дівчаток доводиться ховатися від поліції

Часто до настання повноліття у юних жінок народжуються діти

Нагадаємо, батьки одружили своїх дітей-двійнят. Вони щиро вірять у те, що в минулому житті малюки любили один одного.

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Гданську (Польща) 11-річна українка народила дитину. За даними місцевих ЗМІ, до лікарів в містечку Скаршеві Поморського воєводства 18 грудня звернулася мама з дочкою.

Також "Знай.uа" писав, понад 40 тисяч дівчаток-підлітків стають матерями. Щороку 200 тисяч дівчаток віком від 13 до 15 років виходять заміж.