Російський опозиціонер Олексій Навальний виступив у Санкт-Петербурзі перед прихильниками щодо місцевих виборів у Росії, які відбудуться цієї весни.

Олексій Навальний
Олексій Навальний

Про це повідомляють ЗМІ з посиланням на публікації анонімного каналу у Telegram "Незыгарь".

У повідомленні йдеться, що Навальний закликав росіян провалити кандидатів від провладної партії "Єдина Росія" на місцевих виборах та влаштувати масові протести.

Однак увагу преси привернула не так ця акція, як те, що сталося після: низка звинувачень, пов’язаних із опозиціонером і російським підприємцем, відомим у народі як "кухар Путіна" Євгеном Пригожиним.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

У мережі були оприлюднені фото людей, схожих на Олексія Навального і Євгена Пригожина.

У підписі стверджується, що зустріч відбулася в готелі Sokos у Санкт-Петербурзі якраз після акції опозиціонера.

Сам Навальний інформацію заперечив та заявив про провокацію. Він припустив, що за публікацією стоїть чи то сам Пригожин, чи то влада Санкт-Петербурга, наприклад, в. о. губернатора міста Олександр Бєглов.

Навальний
Навальний

Твердження про зустріч із Пригожиним він прокоментував іронічно:

"Ага, так, зустрівся. Домовилися про те, кого ще ми вб’ємо в ЦАР і скільки дітей отруїмо в Москві протухлими обідами".

Саме Пригожина, якого у США ще рік тому обвинуватили в організації втручання Москви у вибори президента США 2016 року, російська опозиція підозрює у причетності й до організації вбивства групи російських опозиційних журналістів у Центральноафриканській Республіці – вони прибули туди, щоб розслідувати там діяльність російської приватної військової компанії "Вагнера".

А от зустріч із Навальним, про яку повідомляли анонімно і яку сам опозиціонер заперечив, у компанії Пригожина, навпаки, підтвердили. Компанія "Конкорд" заявила, що ця зустріч таки відбулася 2 лютого в готелі Sokos. А мету зустрічі у Пригожина назвали так:

"Однією з тем обговорення була пропозиція Олексія Навального припинити напади з боку ФБК (Фонд боротьби з корупцією, який створив опозиціонер) щодо теми шкільного харчування в обмін на лояльність на муніципальних виборах у Санкт-Петербурзі до команди Навального, на що Пригожин відповів йому: "Я солдатів на маршала не обмінюю".

Нагадаємо, влада Російської Федерації знову проявила побоювання щодо відомого опозиціонера Олексія Навального.

Як повідомляв раніше Знай.ua, європейський суд з прав людини визнав "політично мотивованими" затримання російського опозиціонера Олексія Навального.

Також Знай.ua писав про те, що на Росію чекає нова перебудова, перед тим, як інший персонаж змінить Володимира Путіна на головній політичній посаді.