Шведське агентство оборонних досліджень переконане, що Росія готує свої збройні сили до війни. На сайті агентства говориться, що міністерство оборони країни замовило доповідь "Підготовка до війни - військові навчання Росії на стратегічному рівні 2009-2017 років".

Як повідомляють аналітики, до 2009 року збройні конфлікти і війни Росії мали локальний характер, але вже після 2009 року навчання військових вказують на амбіції більш високого рівня. Згідно з результатами дослідження, масштаб військових навчань Росії за останні 10 років виріс в рази.

У результаті вивчення відкритих російських джерел аналітики прийшли до висновку, що якщо у 2009-2012 роках у військових навчаннях взяли участь до 20 тисяч осіб, то в навчаннях 2013-2017 років брали участь вже 90-150 тисяч військових. Приміром, у навчаннях "Схід-2014" задіяли 150 000 чоловік і 8000 одиниць зброї, а в навчаннях "Схід-2018" – в два рази більше військових.

Юхан Нюрберг з Шведського агентства оборонних досліджень переконаний, що основне значення мають дії Росії. Він заявив, що у країни-агресора багато військових і техніки, хоч вона і досить стара. В ході навчання, на його думку, створюються підрозділи для виконання певних завдань.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Росія відкрито застосовувала в останні роки свої збройні сили у війні з Грузією, в Сирії, а також при анексії українського півострова.

Починаючи з 2013 року Росія вводить у навчання все більшу кількість техніки і військ. Аналітики переконані, що Кремль готується до сутички з суперником, порівняним з НАТО або Китаєм.

Норберг також вважає, що військові навчання дають підстави вважати, що Росія без проблем може пустити свої військові сили в справу. Росія у відповідь на це заявила, що відпрацьовуються "оборонні сценарії" і до війни ніхто не готується.

Нагадаємо, раніше зазначалося, що в Росії в першому читанні прийняли законопроект про ізоляцію інтернету в країні.

Як повідомляв портал "Знай.uа": російський музичний критик захопився Зеленським і його Кварталом 95 і заявив, що в Росії такого шоу ніколи не може бути.

Також "Знай.uа" писав, що характер Меган Маркл почали визначати за її почерком.