Шість чорних лабрадорів-ретриверів присплять в рамках медичного випробування зубних імплантатів в лабораторії Гетеборзького університету .

Співробітники лабораторії пояснили, що таке рішення необхідно, щоб продовжувати дослідження щодо зміни кісток і тканин імплантатів, пише Daily Mail.

У рамках випробувань у дворічних тварин вилучили понад третини зубів і замінили їх імплантами.

П'ять з шости лабрадорів

Шведський союз захисту прав тварин (Djurrättsalliansen) намагається запобігти загибелі лабрадорів: Венери, Міліі, Мімози, Місяця, Лотоса і Зурі.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Нам важко досягти консенсусу з цих питань. Як ми бачимо, експерименти на тваринах все ще необхідні в деяких видах досліджень, для розробки нових ліків і методів лікування та отримання базових знань", — затверджує заступник проректора університету з наукових досліджень Геран Ландберг.

Понад 80 000 чоловік підписали петицію, подану Альянсом з захисту прав тварин. Але голова організації заявив, що, незважаючи на підписи, "через два тижні собаки будуть вбиті".

Згідно зі шведським законодавством, випробування на тваринах дозволяються тільки в тому випадку, якщо дослідники можуть довести, що це єдиний спосіб отримання інформації.

Університет отримав цей дозвіл і повідомив, що проводить дослідження висококваліфікована команда, до складу якої входять ветеринари.

Але Альянс із захисту прав тварин в своєму розслідуванні стверджує, що вони виявили примітки, що стосуються цуценя по імені Венера, в яких говорилося про те, що з ним поводилися з рук погано.

Цуценят лабрадорів

Активісти також утверждаютт, що собаку тримали в холодильній камері.

Слід зазначити, що собак відібрали для стоматологічних тестів з-за схожості їх слини і бактерій порожнини рота з людськими.

Нагадаємо, представники благодійної організації з захисту прав тварин Humane Society International (HSI) врятували сотні собак і цуценят від гострих ножів південнокорейських м'ясників.

Як повідомляв портал "Знай.uа", собаки і сільськогосподарські тварини можуть надавати сприятливий ефект на здоров'я.

Також "Знай.uа" писав, що собаки покращують якість життя людей, які страждають від діабету першого типу.