В Сирійському наглядовіому центрі з прав людини заявили, що підтримувані США представники Сирійських демократичних сил (SDF) сьогодні вранці захопили останній анклав Ісламської держави в східній Сирії – місто Багуз, передає Syriahr.

За даними спостерігачів, за останні два дні курдам здалися кілька сотень бойовиків ІД, однак деякі з них все ще можуть ховатися в підземних тунелях.

Таким чином ІД припинив своє існування на східному березі річки Євфрат, вважають у центрі.

Підтримувані США загони курдів почали наступ на Багуз 9 лютого. У Багузі перебувало від 400 до 600 бойовиків ІД і від 500 до 1000 мирних жителів.

Популярні новини зараз
Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом
Показати ще

Раніше ми писали, що до 2020 року Военно-повітряні сили США планують встановити активну лазерне обладнання на кілька моделей винищувачів, в першу чергу мова йде про F-35. Це підтверджує документ під назвою "Огляд протиракетної оборони 2019 року", оприлюднений на офіційному ресурсі Пентагону.

За попередніми даними, розробкою лазерного знаряддя для винищувачів займалися співробітники бази ВПС в Кертленді. Нове озброєння вже пройшло наземні випробування - найближчим часом вчені протестують його в повітрі.

Передбачається, що лазерне зброя дозволить винищувачів ВПС США спалювати літаки і дрони противника в повітрі, не ризикуючи втратами серед мирного населення.

Це неабияк турбує Росію – головного противника американської армії в так званій "гонці озброєнь". Незважаючи на всі запевнення Кремля про "небувалої могутності", армія РФ користується значною частиною техніки радянського зразка. Навіть ракети, так голосно описані Путіним на одній з конференцій (так, саме ті, які "потраплять у США", як він небезпечно обмовився) виявилися металобрухтом.

Також ми писали, що профессорка шведського Лундського університету врятувала свого аспіранта з полону терористів Ісламської держави. Спецоперацію по порятунку провели в 2014 році, але протягом чотирьох років це зберігалося в таємниці. Вперше подробиці історії оприлюднив журнал Лундського університету, передають російські ЗМІ.

Напомним Путін отримав останній шанс від НАТО.

Як повідомляв "Знай.uа", шведське агентство оборонних досліджень переконане, що Росія готує свої збройні сили до війни.

Також "Знай.uа" писав, літак Міг-27 розбився під час військових навчань.