Високий представник Європейського Союзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні нагадала міністру закордонних справ Російської Федерації Сергію Лаврову про чітку позицію Євросоюзу щодо захоплення Кримського півострова.

Ця інформація була оприлюднена на сайті Європейської служби зовнішніх зв'язків.

Відомо, що зустріч Могеріні та Лаврова відбулася на полях Мюнхенській конференції з безпеки. Вони обговорили різні зовнішньополітичні питання, серед яких - останні події у Венесуелі, виконання Загального всеосяжного плану дій (ядерної угоди щодо Ірану), ситуацію в Сирії, особливо перед майбутньою третьою конференцією в Брюсселі, а також розвиток подій на Балканах.

"Високий представник нагадала про п'яту річницю незаконної анексії Кримського півострова і про чітку позицію ЄС щодо України. Вона також підкреслила важливість збереження членства Росії в Раді Європи". йдеться в повідомленні

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Нагадаємо, що західні країни наблизилися до погодження нових санкцій проти Росії за її агресію в районі Азовського моря.

Зараз вже відомо, що передбачувані заходи будуть обговорюватися на спеціальному засіданні міністрів закордонних справ ЄС. Більш того санкції будуть "на столі" вже до кінця березня.

Наголошується, що нові санкції будуть спрямовані проти фізичних осіб і компаній, які були причетні до захоплення трьох українських військових кораблів і моряків на них в районі Керченської протоки.

Варто відзначити, що в грудні Франція і Німеччина виступили проти нових санкцій, стверджуючи, що для звільнення моряків і кораблів потрібно більше часу і діалогу. Однак, за словами одного з дипломатів, ця позиція не принесла результату.

Як повідомляв "Знай.uа", Сурков оголосив "путінізм" ідеологією майбутнього.

Також "Знай.uа" писав, що московські відьми влаштували шабаш для підняття путінської принади.