У понеділок, 18 лютого, стало відомо про те, що популярна ірландська авіакомпанія CityJet, яка була єдиним експлуататором російських літаків Sukhoi Superjet 100 у Європі, відмовилася від їхнього використання.

Про це стало відомо із повідомлення російських ЗМІ.

Зазначається, що ірландці прибрали зі свого офіційного сайту у розділі "Флот" російські літаки. Тепер там вказані лише іноземні судна: 25 Bombardier CRJ900 і 13 Avro RJ85.

Російські ЗМІ повідомляють, що сім літаків SSJ 100, які використовувала ірландська авіакомпанія, можуть бути поставлені "ВЕБ-лізингом" авіакомпанії "Азимут", яка базується в Ростові.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Про можливу відмову ірландців від використання російських літаків говорив ще в грудні 2018 року президент "Цивільних літаків Сухого" (ЦСС) Олександр Рубцов.

"Ми виходимо з того, що у нас є інший європейський замовник словенська Adri, якому ми хочемо поставити 15 бортів протягом двох з гаком років. Тому ми виходимо з того, що CityJet - це хороша історія, але ми не виключаємо того, що можемо і закінчити нашу історію взаємин, якщо ми не прийдемо до якогось іншого варіанту", - заявляв тоді він.

Нагадаємо, нещодавно американське видання Forbes опублікувало статтю, в якій написано, що лимони - це ознака багатства Росії.

Журналістка взяла інтерв'ю у одного з представників великої компанії, яка займається виробництвом та продажем лимонів по всьому світу. Ця компанія існує з 1893 року.

Журналістка ставила питання представнику каліфорнійської фірми, чому найбільше лимонів вони постачають до Росії, і чи не криється причина в тому, що росіяни дуже люблять горілку та чай.

Як повідомляв раніше Знай.ua, вихід США із договору, який забороняв Трампу та Путіну мати на озброєнні та розробляти ракети середньої та меншої дальності, матиме несподівані наслідки.

Також Знай.ua писав про те, що офіцер Збройних сил України та відомий блогер Анатолій Штефан (Штірліц) поширив промовисте фото з анексованого Росією Криму.