Молода мама не повірила своїм очам, коли лікарі піднесли їй щойно народжену крихітку.

В роті у дівчинки виднівся повноцінний білий зуб — рідкісне явище, яке називається "натальними зубами", повідомляє The Sun.

Таким чином Ейвері стала наймолодшою пацієнткою стоматологічної клініки в Блекпулі. Дитині всього чотири тижні.

Чотиритижнева Ейвері

Пологи пройшли без ускладнень і тривали близько чотирьох годин. Дівчинка важить 2,92 кг.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

На цьому тижні дівчинка пройде у стоматологів перший огляд, щоб фахівці могли оглянути молочний зуб і визначити оптимальний медичний курс їх подальших дій.

Слід зазначити, що у більшості немовлят перші зуби виростають у віці від чотирьох до семи місяців.

"Насправді, я не знала, що вагітна, коли вагітність не досягала шостого або сьомого місяця, все сталося так швидко, що я навіть не помітила", — заявляє молода мати.

За словами щасливої Бетані, дівчинка оточена загальною увагою. Друзі та близькі дивуються рідкісному феномену.

Бетані і її зубаста дочка

"Іноді народжуються немовлята з великою кількістю зубів. Ми робимо все можливе, щоб зберегти їх і допомогти їм дозріти, як звичайним молочним зубам", — затверджує професор Річард Уэлбери і почесний консультант з дитячої стоматології в Каліфорнійському університеті.

За словами фахівців, такі зуби можуть видаляти з-за того, що вони можуть представляти небезпеку для дихальних шляхів дітей. Друга причина в тому, що зуб може поранити нижню частину язику дитини, а третя — при годуванні груддю матері можуть відчувати дискомфорт.

Нагадаємо, знімки бразильського новонародженого вразили весь світ.

Як повідомляв портал "Знай.uа", британські вчені розробили мініатюрний пристрій, що допоможе діагностувати причини безпліддя.

Також "Знай.uа" писав, медики виявили мутації в генах, що призводить до появи рідкісного захворювання — синдрому Саула-Вільсона або дварфизма.