У Білорусі після планових медоглядів медики будуть інформувати УВС про факти статевого життя школярок віком до 16 років, повідомив Tut.by.

Начальник відділу по протидії торгівлі людьми УВС Міноблвиконкому Євген Дубаневич заявив, що це робиться для того, щоб виявляти злочини проти статевої недоторканності неповнолітніх. Мова йде про статті 168 КК "Статеві зносини і інші дії сексуального характеру з особою, яка не досягла шістнадцятирічного віку".

"Ми постійно ведемо дискусії з МОЗ за цього питання і намагаємося виробити загальну позицію. І домоглися свого в частині, що стосується лікарської таємниці — сказав Дубаневич. - Якщо мова йде про дівчинку 14−15 років, то скоєно злочин, і лікарська таємниця тут не працює". За його словами, медогляди дівчаток до 16 років будуть проводитися щорічно, і якщо виявиться, що малолітня мала статевий зв'язок, гінеколог зобов'язаний повідомити про це безпосередньо начальнику місцевого УВС.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, президент Білорусі Олександр Лукашенко сказав, що Білорусь і Росія готові настільки йти по шляху "об'єднання", наскільки до цього готові народи обох країн.

Про стало зрозуміло з його слів журналістам за підсумками переговорів з президентом Росії Володимиром Путіним.

Він також зазначає, що готовий "хоч завтра" об'єднатися з РФ, якщо будуть до цього будуть готові їх народи.

Лукашенко
Лукашенко

Він також додає, що "наскільки б не була потужною Росія, вона не в змозі нав'язати волю комусь", а Білорусь - тим більше.

Президент Росії повідомив, що суверенітет і незалежність — це близькі поняття.

"Повністю незалежних держав у світі просто не існує. Сучасний світ - це світ взаємозалежності", - сказав Путін.

Нагадаємо, Лукашенко без бою віддав Білорусь Росії.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", Путін і Лукашенко усамітнилися на вечері в горах.

Також Знай.uа" писав про те, що Лукашенко боїться отруїти Путіна.