Велетенську бджолу розміром з палець людини, яку востаннє бачили майже 30 років тому, виявили дослідники в джунглях Індонезії.

Велетенську бджолу Воллеса (Megachile pluto) команда вчених зустріла і сфотографувала під час експедиції по острову Північне Малуку в січні цього року, пише The Sun.

Комаха в чотири рази більше своїх європейських родичів.

Порівняння розмірів європейської медоносної бджоли і бджоли Уоллеса

Слід зазначити, що вперше пліч-монстра виявив у 1858 році британський натураліст Альфред Рассел Воллес на тропічному індонезійському острові Бакан. Звідси і назва комахи.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

В останній раз кілька примірників гігантської бджоли бачили 1981 році, після цього довгий час вважалося, що вид вимер.

Один з учасників експедиції Клей Болт назвав виявлену ними комаху "літаючим бульдогом".

"Насправді, побачити, наскільки цей вид прекрасний і великий у житті, почути гул його гігантських крил, коли він пролетів повз моєї голови, це було просто неймовірно", — ділиться враженнями учасник експедиції Елай Вайман.

Учасники експедиції фотографують бджолу-монстра

Експедиція фінансувалася екологічною організацією Global Wildlife Conservation, яка розпочала всесвітне "полювання" на двадцять п'ять "вимерлих видів".

До них відносяться галапагоська черепаха, яку бачили в останній раз в 1906 році, і папуга Sinu — в 1949 році.

"Моя мрія — використовувати це нове відкриття, зробити цю бджолу символом збереження природи в цій частині Індонезії і предметом гордості для місцевих жителів", — заявив Елай Вайман.

Співробітник Сіднейського університету з найбільшою бджолою у світі

Нагадаємо, навіщо індонезійці раз в три роки викопують мерців.

Як повідомляв портал "Знай.uа", незвичайне святкування Нового року або "Свята весни" пройшло на південно-заході Китаю в минулий четвер.

Також "Знай.uа" писав, сотні чоловіків і жінок проткнули металевими предметами власні особи в рамках барвистого параду на індонезійському острові Борнео.