У результаті зіткнення між військовими Венесуели і корінними жителями на кордоні з Бразилією загинули вже двоє людей.

Цю інформацію в п'ятницю, 22 лютого повідомила неурядова організація, передає Associated Press.

Відомо, що сутичка сталася неподалік від кордону Гран-Сабана, де проживають представники індіанського народу пемон.

За словами лідера громади, вони намагалися зупинити військову колону, яка рухається до кордону з Бразилією, вважаючи, що солдати мають намір заблокувати в'їзд іноземної гуманітарної допомоги, згідно з наказом президента Ніколаса Мадуро.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Нагадаємо, що нещодавно президент Венесуели Ніколас Мадуро заявив про те, що державний кордон між Венесуелою і Бразилією буде перекрито. Він повідомив, що це відбулося сьогодні, 21 лютого, о 20:00. Він вважає, що таким чином приймає заходи безпеки.

Поки невідомо, скільки часу буде перекрито кордон, однак президент Венесуели не збирається зупинятися. Він розглядає варіант перекрити кордон з Колумбією, адже венесуельці біжать туди з власної країни через економічну кризу.

Ніколас Мадуро
Ніколас Мадуро

Колумбія і Бразилія не вважають Ніколаса Мадуро легітимним президентом, а також підтримують виконуючого обов'язки Хуана Гуайдо - голову Національної асамблеї.

Раніше портал писав, що власті Куби стверджують, що США перекинули додаткові сили спеціального призначення ближче до Венесуели в рамках прихованого плану втручання під приводом гуманітарної кризи.

В повідомленні революційного уряду Куби вказується, що в період з 6 по 10 лютого в аеропорту імені Рафаеля Міранди в Пуерто-Ріко, на авіабазі Сан-Ісідро в Домініканській Республіці і на інших карибських островах, що мають стратегічно важливе розташування, приземлялися військово-транспортні літаки США.

Нагадаємо, Венесуела дозволила дипломатам США перебувати в країні

Як повідомляв портал Знай.uа, помічник президента США з нацбезпеки Джон Болтон Мадуро порадив якнайшвидше покинути Венесуелу.

Також Знай.uа писав, що Ніколас Мадуро відверто розповів про допомогу Путіна.