Слідство вирішило відправити Дениса Чеприкова, звинуваченого у крадіжці картини Архипа Куїнджі "Ай-Петрі. Крим" з Третьяковської галереї, на психіатричну експертизу.

Цю інформацію повідомило джерело в правоохоронних органах агенції ТАСС.

У ході бесід з Чеприковым слідчі вирішили призначити йому психолого-психіатричну експертизу.

"Фахівцям належить дати оцінку його діям в момент вчинення злочину". розповіло джерело

Популярні новини зараз
Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Чуприкову пред'явлено звинувачення по частині 2 статті 164 ("Розкрадання предметів, що мають особливу цінність, вчинене групою осіб за попередньою змовою або організованою групою") КК РФ, слідство вважає, що в нього були спільники, які поки не встановлені.

Захист просить пом'якшити йому звинувачення, наполягаючи на тому, що він скоїв злочин без співучасників. Сам обвинувачений розкаявся у скоєному, свої дії пояснив тим, що хотів привернути до себе увагу, а також заявив, що крадіжка картини була його власним рішенням.

Нагадаємо, що завдяки новій чудо-системі фахівці за допомогою радіосигналів зможуть відстежувати місце розташування експонатів під час передачі їх на виїзні виставки, в запасники або на реставрацію. Вести облік предметів мистецтва і контролювати доступ до них співробітники музею зможуть завдяки спеціальним радіоміткам.

Наприкінці січня цього року в Третьяковській галереї відбувся зухвалий злочин: невідомий на очах у відвідувачів зняв картину Архипа Куїнджі «Ай-Петрі. Крим» зі стіни і зник з місця події. Відвідувачі прийняли його за працівника музею. Проте вже на наступний ранок підозрюваний був затриманий в селищі Заріччя Московської області. Ним виявився кримчанин Денис Чуприков. Картину вилучили і через кілька днів вона зайняла своє місце в експозиції.

Як повідомляв портал Знай.uа, Третьяковську галерею вразило найбанальніше пограбування: злодій працював на очах у всіх.

Також Знай.uа писав про те, що Twitter кипить через крадіжку картини Куїнджі «Ай-Петрі. Крим ": не украли, а анексували.