Євросоюз вирішив добити російського газового монополіста Газпром. Нова Газова директива вдарила по самому хворому місцю Газпрому. Прийняття документа призвело до падіння вартості акцій та втрати мільярдів доларів. Про це розповіли російські ЗМІ.

Європа приготувала і затвердила план поправок до газовій директиві Євосоюзу, який залишить газову трубу полупустовать на довгі роки.
Так, відомо, що газопровід "Північний потік-2" з високою ймовірністю залишиться недовантаженим як мінімум в перші кілька років експлуатації. Схвалений текст поправок до газової директиви ЄС передбачає, що згода на виведення проекту з-під прийнятих норм повинна буде дати не тільки Єврокомісія, але і комітет з числа представників всіх країн союзу.

Це зробить процедуру тривалої, складної і важкопрогнозованою. "Газпром" уже почав готуватися до розвитку подій за найгіршим сценарієм, подавши сигнал про можливість будівництва газопроводу "Турецький потік-2".

Нові норми ЄС зобов'язують учасників будівництва привести проект у відповідність з правилами внутрішнього ринку країн Євросоюзу. На ділі це означає необхідність наявності у "Північного потоку" незалежного від "Газпрому" оператора і доступу до половини потужностей газопроводу третіх осіб, які, навряд чи з'являться.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Нові поправки в Газову директиву призвели до того, що новий російський газопровід буде завантажений протягом тривалого часу лише на 50% своєї потужності. Також Росія буде змушена постачати газ через українську ГТС. По суті, "Північний потік-2" перетворився в збитковий і невигідний Росії проект, який можна закривати вже зараз.

Нагадаємо, Лукашенко і Путін можуть об'єднатися: готові зайти дуже далеко

Як раніше повідомляв "Знай.иа", Макрон пішов на рішучі дії з-за “жовтих жилетах”: все закінчиться в травні

ТакожЗнай.иа" писав про те, що США закликали армію Венесуели перейти на бік "народного президента": Мадуро вже збирає речі